Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kremlis: Putins nav saņēmis ielūgumu uz Porošenko inaugurāciju

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nav saņēmis ielūgumu uz Ukrainas prezidenta vēlēšanu uzvarētāja Petro Porošenko inaugurāciju valsts galvas amatā, vēsta radiostacija Krievu ziņu dienests, atsaucoties uz Putina preses sekretāru Dmitriju Peskovu.

Šāda brauciena Putina dienaskārtībā nav, norādīja Peskovs.

Ukrainas prezidenta inaugurācija notiks Kijevā 7.jūnijā.

Svētdien aizvadītajās Ukrainas prezidenta vēlēšanās saskaņā ar galīgajiem rezultātiem uzvarējis Porošenko, par kuru nobalsojuši 54,7% vēlētāju, ceturtdien pavēstīja Ukrainas Centrālā vēlēšanu komisija.

Galīgie vēlēšanu rezultāti izziņoti pēc 100% vēlēšanu protokolu apstrādes.

Porošenko trešdien Vācijas laikrakstam Bild apliecināja, ka plāno sarunas ar Putinu, lai mazinātu Ukrainas krīzi.

"Mums būs sarunas ar Putinu, lai mazinātu situācijā spriedzi un rīkotos miera labā. Kad un kur šīs sarunas varētu notikt, vēl nav izlemts," sacīja Porošenko.

Ukrainas jaunais līderis ir uzaicināts uz Normandijas desanta 70.gadadienas ceremonijām nākamnedēļ Francijā. Arī Putins ir uzaicināts piedalīties piemiņas sarīkojumos.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits