Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Krievija cenšas apslāpēt Dienvidosetijas pēcvēlēšanu krīzi

Augsta ranga Kremļa amatpersona ceturtdien Gruzijas separātiskajā Dienvidosetijas reģionā risināja sarunas ar vietējiem politiskās dzīves līderiem, cenšoties mazināt politisko krīzi, kas tur izraisījusies pēc prezidenta vēlēšanu rezultātu anulēšanas.

Krievijas prezidenta administrācijas amatpersona Sergejs Vinokurovs tikās ar opozīcijas līderi Allu Džiojevu, kas sarīkoja ielu protesta akciju, pēc tam kad tiesa bija anulējusi vēlēšanu rezultātus.

Atbilstoši provizoriskajiem datiem Džiojeva vēlēšanās bija saņēmusi 56% balsu, kamēr Kremļa atbalstītais Anatolijs Bibilovs - 40% balsu.

Džioejva ceturtdien no rīta apliecināja, ka viņai ar Vinokurovu bijis "konstruktīvs dialogs", tuvākas detaļas nesniedzot, vēsta vietējā ziņu aģentūra RES.

Dienvidosetjas galvaspilsētā Chinvali trešdien notika protesta akcijas, un drošības spēki pat raidīja gaisā brīdinājuma šāvienus, kad Džioejvas atbalstītāji centās ielauzties starptautiski neatzītās valsts valdības ēkā.

Tomēr Džiojeva, kas sevi uzskata par likumīgo prezidenti, ceturtdien sacīja, ka viņa negrasās piekāpties. "Tas ir pats par sevi skaidrs, ka mēs neiziesim ne uz kādiem kompromisiem un mēs cīnīsimies līdz galam, lai mūsu uzvara tiktu atzīta," Džiojeva sacīja ziņu aģentūrai Interfax.

Neskatoties uz lielo sniegu, protesta akcijā Chinvali trešdien pulcējās 3000 cilvēku. Vienlaikus Džiojeva lūdza Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva atbalstu, brīdinot ka Dienvidosetija ir uz pilsoņkara sliekšņa.

Kā ziņots, Dienvidosetijas Augstākā tiesa otrdien anulēja prezidenta vēlēšanu rezultātus, kurās bija uzvarējusi Džiojeva, un aizliedza viņai kandidēt nākamajās prezidenta vēlēšanās.

Tiesa skaidroja, ka lēmums anulēt vēlēšanu rezultātus pieņemts, ņemot vērā Džiojevas atbalstītāju nelikumīgās darbības vēlēšanu dienā un spiedienu, kas ticis vērsts pret Vēlēšanu komisiju.

Tikmēr pati Džiojeva sarunā ar radiostaciju Eho Moskvi atzinusi, ka tiesas lēmums ir pretrunā novērotāju secinājumiem, ka vēlēšanu norisē nav pieļauti pārkāpumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits