Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievija: Damaska pamieru ievēro, nemiernieki pārkāpj

Sīrijas valdības bruņotie spēki pilnā mērā ievēro pamiera nosacījumus, bet nemiernieku karotāji to 23 reizes pārkāpuši, otrdien paziņoja Krievijas armijas virsnieks Viktors Poznihirs.

"Sīrijas valdības karaspēks pilnībā apturējis uguni, atskaitot apvidus, kur Islāma valsts un Jabhat Al-Nusra karotāji ir aktīvi," uzrunā televīzijā sacīja virsnieks.

"Diemžēl to pašu nevar teikt par ASV kontrolētajām mērenās opozīcijas bruņotajām vienībām. Kopš karadarbības apturēšanas līdz šim rītam reģistrēti 23 gadījumi, kad apšaudīti dzīvojamie rajoni un valdības pozīcijas."

Ugunspārtraukšanas režīms, par kuru vienojās Krievija un ASV, stājās spēkā pirmdienas vakarā. Ja tas tiks ievērots arī turpmāk, abas puses varētu sākt koordinēt uzbrukumus džihādistu mērķiem.

Krievijas militārie novērotāji ziņojumos, kas tika pārraidīti televīzijā, liecināja par pamiera pārkāpumiem no nemiernieku puses Alepo, Latākijas, Damaskas, Hamas, Idlibas un Deras provincē.

Krievijas armijas virsnieks arī sacīja, ka dienas laikā "jauni pārkāpumi" notikuši Alepo apkaimē.

Kad televīzijas pārraidītajā brīfingā runāja militārais novērotājs, kas stāvēja līdzās valdības kontrolētajai humānās palīdzības piegāžu trasei - Alepo Kastello ceļam -, sāka skanēt šāvieni, un krievu virsnieks bija spiests tverties slēpnī.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits