Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Krievija draud aizliegt ziedu piegādes no Slovākijas un Čehijas

Krievija piedraudējusi aizliegt ievest ziedus no vairākām Eiropas valstīm, pirmkārt no Slovākijas un Čehijas, jo tās turpina sertificēt bīstamas kravas no Nīderlandes, ziņu aģentūrai Interfax paziņoja uzraudzības dienesta Rosseļhoznadzor vadītājs Sergejs Dankverts.

Tuvākajā laika dienests apkopošot informāciju par pārkāpumiem un izteikšot pretenzijas. "Mēs no viņiem tādā veidā nepieņemsim dokumentus, tiks ieviests augu produkcijas ievešanas aizliegums ar viņu dokumentiem, ziedus, kas domāti Krievijai, viņi nevar sertificēt," sacīja Dankverts.

"Neievērojot mūsu prasības, viņi iet tālāk un turpina sertificēt nīderlandiešu ziedus, mēs arī iesim tālāk un, konstatējot vēl pārkāpumus, ieviesīsim ierobežojumus ziedu ievešanai no šīm valstīm," uzsvēra dienesta vadītājs.

Viņš pastāstīja, ka Polija, Lietuva un Latvija piekritušas pārrunāt šo problēmu.

Dankverts arī pozitīvi novērtēja Nīderlandes kompānijas VGB nodomu mainīt pesticīdu, kuru tā izmanto pret kaitēkļiem, lai varētu turpināt eksportu uz Krieviju.

"Mēs jau sen sākām saprast, ka ar nīderlandiešu ziediem kaut kas notiek, jo cilvēkiem bija daudz sūdzību par alerģiskām reakcijām," sacīja dienesta vadītājs, piebilstot, ka Rosseļhoznadzor neesot pilnvaru sekot pesticīdu izmantošanai ziedos, jo "tos neēd".

Dienests 27.jūlijā informēja Polijas, Lietuvas, Latvijas, Čehijas, Slovākijas, Ungārijas un Bulgārijas dienestus, kas sertificē Nīderlandes ziedus, par nopietnām problēmām ar šīs produkcijas drošību. Rosseļhoznadzor aicināja apturēt ziedu sertifikāciju Krievijas tirgum un iesaistīties konsultācijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits