Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Krievija iegūst tiesības par brīvu izmantot armijas bāzi Tadžikistānā

Krievija piektdien ieguvusi tiesības teju par brīvu vēl 30 gadus izmantot Tadžikistānas armijas bāzi, no kuras tiek sargāta narkotiku kontrabandistu un noziedzīgo grupējumu apsēstā robeža ar Afganistānu.

Vienošanos par bāzes izmantošanas līguma pagarināšanu līdz 2042.gadam parakstījis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš ieradies Dušanbē uz Tadžikistānas prezidenta Emomali Rahmona 60.dzimšanas dienas svinībām.

201.motorizētās strēlnieku divīzijas bāze ir viena no svarīgākajām Krievijas ārzemju bāzēm, ņemot vērā tās lomu centienos pasargāt Vidusāzijas valstis no dumpja un organizētās noziedzības draudiem. "Mēs praktiski dabūjam to par brīvu," pirms dokumenta parakstīšanas ceremonijas žurnālistiem sacīja Putina ārlietu padomnieks Jurijs Ušakovs.

Tadžikistāna ar tās septiņiem miljoniem iedzīvotāju bijušo padomju republiku vidū ir visnabadzīgākā, un lielā mērā tā ir atkarīga no tadžiku imigrantu Krievijā nopelnītajiem līdzekļiem. Atbilstoši Ušakova aprēķiniem Krievijā strādā 1,3 miljoni tadžiku imigrantu, un naudas summas, ko viņi ik gadu sūta uz Tadžikistānu, atbilst pusei valsts iekšzemes kopprodukta. Abas puses arī parakstījušas vienošanos nodarbinātības jomā, tiesa gan, šīs vienošanās detaļas netiek atklātas.

Vēl nesen Maskava draudēja izraidīt tadžiku viesstrādniekus, pušu starpā izraisoties strīdam par diviem pilotiem, kas Tadžikistānā bija notiesāti par lidmašīnu dzinēju kontrabandu no Afganistānas. Abi notiesātie jau atbrīvoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits