Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krievija izraida divus Vācijas diplomātus

Krievija ceturtdien paziņojusi, ka izraida divus vācu diplomātus, tādējādi atbildot uz Berlīnes lēmumu saistībā ar Vācijā notikušo bijušā čečenu kaujinieka slepkavības lietu izraidīt divus krievu diplomātus.

Diplomātiem, kas pasludināti par nevēlamām personām (personae non gratae), dotas septiņas dienas, lai pamestu Krievijas teritoriju, teikts Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Kā ziņots, Vācija pagājušajā nedēļā izraidīja divus krievu diplomātus, norādot, ka aizdomās par čečenu kaujinieka Zelimhana Hangošvili slepkavību tiek turētas Krievijas valsts iestādes.

40 gadus vecais Hangošvili tika nošauts 23.augustā Berlīnes Mazajā Tīrgartenā. Aculiecinieki stāstīja, ka šāvienus no tuva attāluma uz upuri raidījis kāds vīrietis, kurš nozieguma vietu pameta uz velosipēda un kurš vēlāk tika pamanīts, iemetot upē somu.

Policija vīrieti aizturēja un noskaidroja, ka tas ir 49 gadus vecais Krievijas pilsonis Vadims S.

Tomēr Starptautiskais pētnieciskās žurnālistikas centrs Bellingcat noskaidrojis, ka aizturētais vīrietis izmantojis viltus identitāti.

Patiesībā viņš esot 54 gadus vecais Vadims Krasikovs, kas uzaudzis Kazahstānā, bet vēlāk dzīvojis Sibīrijā.

Iepriekš Krievijas varasiestādes apsūdzējušas Krasikovu kāda uzņēmēja slepkavībā, kas 2013.gadā pastrādāta Maskavā. Arī toreiz slepkava izmantojis velosipēdu.

Sākotnēji Krievija ar Interpola starpniecību izsludināja Krasikovu starptautiskajā meklēšanā, taču vēlāk aizturēšanas orderi atsauca un apgādāja viņu viltus identitāti, norāda Bellingcat.

Vācu mediji pauž aizdomas, ka Krasikovu savervējuši Krievijas slepenie dienesti.

Savukārt Krievijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka uzraida vācu diplomātus, "protestējot pret nepamatoto lēmumu" izraidīt krievu diplomātus.

Top komentāri

kremlin.ru
k
Tad kad Vācija "loti īpatnēji" draudzējas ar Krieviju silti iesaku sākt žāvēt sausiņus un noskatīt labu zvejnieku ar laivu Kurzemes jūrmalā. Ja neticās tad palasiet kaut vai vismaz internetā ar ko vēsturē Eiropā ir beigusies Vācijas un Krievijas "draudzība" sākot ar prūšu-franču kara laikiem.
virgo
v
Atkarība no krievu gāzes vai naftas nav vēlama. Merķeles bandai būtu jāsaprot, ka pielīšana Krievijas nacistiem var slikti beigties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits