Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krievijā kopš embargo ieviešanas iznīcinātas 19 000 tonnas ēdiena

Kopš 2014. gada augusta, kad, reaģējot uz sankcijām par lielvalsts veikto Krimas aneksiju, Krievija noteica dažādu Rietumeiropā ražotu pārtikas produktu embargo, ir iznīcinātas vairāk nekā 19 000 tonnas šajās valstīs ražoto pārtikas produktu.

Iznīcinātas 19 100 tonnas tādu Krievijā ievestu un no realizācijas izņemtu produktu kā augļi, dārzeņi, siers un gaļas produkcija, otrdien paziņojumā savā mājaslapā pavēstījis Krievijas Federālais veterinārais un fitosanitārais dienests Rosseļhoznadzor.

Kremļa saimnieks Vladimirs Putins rīkojumu iznīcināt no "melnajā sarakstā" iekļautajām valstīm ievestos un no tirdzniecības izņemtos produktus deva 2015. gada augustā. Saskaņā ar Rosseļhoznadzor paziņojumu, vien 278 tonnas konfiscēto produktu nav iznīcinātas.

Aizliegums ievest dažādus pārtikas produktus no Rietumeiropas valstīm pagarināts līdz 2018. gada beigām. Tiesa, arvien vairāk Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka šis nav populārs valsts lēmums, liecinājušas sabiedriskās domas aptaujas, ko veicis Krievijas valsts kontrolētais viedokļu izpētes centrs (VTsIOM).

Savukārt Eiropas Savienība pieprasījusi Krievijai kompensēt vairāk nekā 1,4 miljardus eiro saistībā ar cūkgaļas importa aizliegumu.

Jau vēstīts, ka Rosseļhoznadzor pērnā gada nogalē atcēlis ierobežojumus Latvijas uzņēmuma Karavela ražotās zivju produkcijas importam, ierobežojumi atcelti arī Igaunijas uzņēmuma DGM Shipping ražotās zivju produkcijas importam.

Jāatgādina, ka saskaņā ar Krievijas paziņojumu 2014. gada augustā tika noteikts embargo liellopu gaļai, cūkgaļai, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieram, pienam un piena produktiem no Eiropas Savienības, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas. Krievija lepojās, ka līdz ar aizliegumu daudz labāk sokas vietējās produkcijas noiets.

Tomēr nereti parādījās arī ziņas par to, ka Krievijas ražotāji, izmantojot embargo sniegto aizsardzību no ārvalstu konkurences, krietni pazeminājuši savas produkcijas kvalitātes standartus, tādējādi ietaupot uz produktu ražošanas izmaksu rēķina un palielinot savu peļņu. Piemēram, Krievijas izdevums Fontanka vēstīja par eksperimentu, kurā secināja - Krievijā iespējams iegādāties pat biezpienu, kuru var aizdedzināt un kurš pēc tam deg vairākas minūtes.

Top komentāri

un vēl...
u
Vatņiki bļauj, ka pret Rossejušku pindosi ieviesuši sankcijas! Putins pats pret savu čurkistānu ieviesis sankcijas.
mikusw
m
Iznicinasana partikas nav tas labakais veids.Butu Vovka atdevis pansionatiem un pensionariem.Greks edienu iznicinat,pareizticigam prezidentam to vajadzetu zinat,un vadities pec dieva likumiem,nevis zaimot tos.
Boļševiki
B
Nedosim sēklu kulakiem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits