Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Krievijā lidmašīnu avāriju skaits dubultojies, bojāgājušo skaits - četrkāršojies

Krieviju šogad piemeklējusī «nebeidzamā transporta katastrofu virkne» izsaukusi vicepremjera Sergeja Ivanova sašutumu. Politiķis otrdien uzsvēra, ka 2011. gadā jau dubultojies civilo lidmašīnu avāriju skaits, bet bojāgājušo skaits četrkāršojies.

Šā gada laikā līdz augusta pirmajai pusei reģistrēti 26 pasažieru lidmašīnu nelaimes gadījumi, tostarp 13 aviokatastrofas. Traģēdijas prasījušas 81 cilvēka dzīvību. Nevar aizmirst arī vairākas kuģu katastrofas, no kurām īpaši jāizceļ jūlijā Volgas ūdeņos nogrimušais kruīza kuģis Bulgārija, uz kura dzīvību zaudēja 122 personas.

S. Ivanovs aicina nekavējoties pieņemt stingrākas prasības pasažieru transporta regulācijai un atgādina, ka ik sekundi kādā transportlīdzeklī pārvietojas 23 miljoni Krievijas iedzīvotāju. «Satiksmes drošība ir pirmajā vietā,» vicepremjera teikto citējis NEWSru.com. Kamēr vien Krievija to neapzināsies, no traģēdiju virknes neizbēgt, atminoties Bulgārijas nogrimšanu, uzsvēra politiķis.

Avārijas mazinātu bargi sodi par drošības noteikumu pārkāpšanu. «Nav naudas sodam vai apdrošināšanai, ej uz cietumu,» sacīja vicepremjers. Pašlaik sods fiziskām personām par pasažieru pārvadāšanu bez atbilstošas licences ir 2000-2500 rubļu (ap 33,5-42 lati), bet juridiskām - no 40 līdz 50 tūkstošiem rubļu. S. Ivanovs piedāvā sodus celt līdz 100 tūkstošiem fiziskām, bet 400-500 tūkstošiem juridiskām personām.

Tāpat atbalstāma esot iecere noteikt minimālo viena modeļa lidaparātu skaitu, lai kompānija varētu veikt regulārus pasažieru pārvadājumus: no 2012. gada tie būtu 10 viena modeļa lidaparātu, bet no 2013. gada - 20.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits