Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievija Melnās jūras reģionā veic karaflotes un zenītraķešu vienību manevrus

Nerimstot spriedzei Kijevas un Maskavas attiecībās, Krievija Melnās jūras reģionā veic karaflotes un zenītraķešu vienību manevrus.

Divas Krievijas zemūdenes Rostov on Don B-237 un Stary Oskol B-262 izmēģina ārkārtas darbības, konstatējot, pavadot un iznīcinot mērķus piekrastē un jūrā, teikts Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

Melnās jūras flotes zemūdeņu apkalpes veiks arī dziļās iegremdēšanās un ārkārtas uzpeldēšanas vingrinājumus.

Paziņojumā nav sniegts nedz manevru sākuma, nedz beigu datums. Nav arī atklāts, vai zemūdeņu mācības saistītas ar plašāka mēroga manevriem, kas tiek veikti Melnajā jūrā un Krievijas okupētajā Krimas pussalā.

Tikmēr navigācijas brīdinājumā, kuru publicējusi Turcijas karaflote, teikts, ka Krievijas "kaujas mācības" paredzētas laikā no 3. Līdz 9.decembrim.

Vienlaikus aģentūra Interfax, atsaucoties uz Melnās jūras flotes pārstāvi, ziņo, ka Krimas austrumos notikušas vidējā darbības rādiusa zenītraķešu kompleksu Pancir apkalpju mācības gaisa mērķu konstatēšanā un notriekšanā.

Manevri notiek brīdī, kad Krievijas un Ukrainas attiecības kļuvušas vēl saspringtākas pēc 25.novembra incidenta Kerčas šaurumā, kura laikā Krievijas bruņotie spēki sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas tika aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietinājusi uz diviem mēnešiem un nogādājusi Maskavā.

Top komentāri

zinātāja
z
Krievija uzvedās kā liels, stiprs, agresīvs huligāns, jo Ukrainai nav kodolieroču. Nevajadzēja adot ļaunuma impērijai Ukrainas kodolieročus.
Vladimirs
V
pоссия воображает себя как пуп Mира, когда на самом деле, pоссия является Mировым анальным отверстием ...
U-boot
U
UKRAINAS nelaime ir tajā, ka tā zaudēja kodolvalsts statusu ! Katrs defekts var kļūt par Efektu ! Ukrainai ir visi nepieciešamie politiskie argumenti lai nojauna kļūtu par kodolielvalsti ,līdzīgi Francijai.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits