Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Krievijā no vilciena izsēdināti trīs ASV diplomāti

Krievijas varasiestādes Severodvinskā izsēdinājušas no vilciena trīs ASV diplomātus, trešdien, atsaucies uz "informētiem avotiem", vēsta vietējās ziņu aģentūras.

Diplomāti pirmdien izsēdināti no vilciena, kas no Severodvinskas devās uz Ņonoksu, kur augustā pēc sprādziena militāru izmēģinājumu laikā tika reģistrēta strauja radiācijas līmeņa paaugstināšanās, ziņo aģentūra Interfax.

Starp trim ASV diplomātiem, kas Severodviskas stacijā pēc dokumentu pārbaudes tika izsēdināti no vilciena, bijis vēstniecības karaflotes atašejs un armijas atašejs.

Savukārt aģentūra TASS, atsaucoties uz avotu tiesībsargāšanas iestādēs, ziņo, ka diplomāti esot pārkāpuši noteikumus, kas regulē ārvalstnieku apmeklējumus īpaši kontrolētajās teritorijās.

Severodvinska ir starp Krievijas pilsētām, kurās liegta ārvalstnieku brīva ieceļošana bez īpašām atļaujām.

Tikmēr ASV vēstniecības pārstāve norādījusi, ka diplomāti veikuši oficiālu braucienu, par ko savlaicīgi informētas Krievijas varasiestādes.

Ņonoksā, kas atrodas Baltās jūras piekrastē, izvietots raķešu izmēģinājumu poligons. Tur 8.augustā notikušajā sprādzienā gāja bojā pieci Krievijas atomenerģētikas korporācijas Rosatom darbinieki.

Pēc sprādziena radiācijas līmenis Severodvinskā uz īsu brīdi 16 reizes pārsniedza normālo fona līmeni.

Top komentāri

hmmm
h
Patiesībā garlaicīga ziņa. Krietni jautrāk būtu, ja šos izsēdinātu, ka brukuši bez biļetes "pa zaķim".
strupceļš
s
Parasti jau visi izlūki iekrīt uz kādiem sīkumiem. Piemēram Štirlics, ejot pa Lindenštrāsi, bija aizmirsis savākt parašūtu, kas vilkās aizmugurē. Tā kā šeit notikums ir svaigāks, tad, domājams, kāds cits sīkums ir pievērsis vilcienā sēdošo uzmanību šiem vīriem, nu, piemēram, beisbola cepurītes sarkanā krāsā, ar uzrakstu :"America first".
Irlielāmērāticams
I
ka jeņķiem ir ļoti švaki ar aģentūru Krievijā, ja jau diviem pašiem lielākajiem spiegu (izlūku) šefiem vajadzēja doties mērīt radioaktivitāti? Bet, varbūt, viņi vienkārši gribēja izraisīt skandālu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits