Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Krievijā par 22 sieviešu nogalināšanu notiesāto apsūdz vēl 60 slepkavībās

Bijušais policists Mihails Popkovs, kurš Krievijā plašāk zināms kā Angarskas maniaks, kā arī ieguvis palamu Vilkacis, un šobrīd izcieš mūža ieslodzījumu par 22 sieviešu nogalināšanu, nu tiek apsūdzēts vēl 60 slepkavībās, vēsta Krievijas valsts kontrolētā ziņu aģentūra TASS.

Pēc tam, kad Popkovs 2015.gadā notiesāts, izmeklētāji ķērušies klāt iepriekš neatrisinātu lietu pārskatīšanai, apkopojot 350 slepkavību gadījumus no tā laika perioda, kad uzdarbojies Popkovs, un meklējot noziegumu aprakstos līdzības ar Popkova "rokrakstu". No aplūkotajām lietām izmeklētāji atsijājuši vēl 60, veikuši padziļinātu izmeklēšanu un nu ir pārliecināti, ka arī šajos gadījumos vaininieks bijis Popkovs. Janvārī viņš nācis klajā ar atzīšanos, bet nu viņam oficiāli izvirzītas apsūdzības.

Pagaidām Popkovs notiesāts par 22 slepkavībām, kas pastrādātas 20 gadu ilgā laika posmā Irkutskā un Angarskā, kā arī diviem slepkavības mēģinājumiem. Viņa upuri bijušas 16 līdz 40 gadus vecas sievietes no dažādiem sabiedrība slāņiem un ar dažādu pagātni.

Uzbrukumiem viņš izvēlējies grūti pieejamas vietas - apmežotas teritorijas vai tīreļus. Izmeklētājiem, liekot lietā jauno informāciju, izdevies atrast vairāku pat pirms 15 vai vairāk gadiem noslepkavotu sieviešu mirstīgās atliekas. Daudzas no tām Popkovs arī izvarojis. Tāpat izmeklēšanas laikā uzieti vairāki slepkavībās izmantoti instrumenti - cirvji, skrūvgrieži, naži.

Eksperti norāda, ka Popkovs ir psihiski pieskaitāms un nekad nav cietis no kādas garīgas slimības.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits