Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Krievijā par kāzu fotogrāfiju publicēšanu pāri apsūdz valsts nodevībā

Krievijā par valsts nodevību apsūdzēts kāds Kaļiņingradā dzīvojošo laulāto pāris, jo viņu kāzu videoierakstā esot redzams kāds Federālā Drošības dienesta (FDD) operatīvais darbinieks un tas ļāvis Latvijas slepenajiem dienestiem atklāt viņa identitāti, vēsta laikraksts Kommersants.

Abi apsūdzētie - Krievijas valdības finansētā Gorčakova vārdā nosauktā publiskās diplomātijas atbalsta fonda eksperte Antoņina Zimina-Antoņeca un viņas vīrs bijušais reģionālās valdības ierēdnis Konstantīns Antoņecs - tikuši aizturēti jau 2018.gadā.

Uz savām kāzām, kas notika 2015.gada aprīlī, viņi bija uzaicinājuši arī kādreizējo Ziminas-Antoņecas kursabiedru, kurš pēc studijām sācis strādāt FDD un nodarbojies ar pretizlūkošanu.

Krievijas slepeno dienestu uzmanības lokā abi apsūdzētie nonākuši pēc tam, kad kāzu videoieraksti un fotogrāfijas publicētas sociālajos tīklos. Šie materiāli arī kādu iemeslu dēļ esot parādījušies kādā no Baltijas valstu televīzijas kanāliem.

Kā stāsta apsūdzētās tēvs, uzaicinātais FDD darbinieks nav slēpis no kāzu viesiem savu darbavietu, dalījis savas vizītkartes un pats labprātīgi fotografējies ar citiem viesiem, lai gan viņu vidū bijuši arī Lietuvā dzīvojošie līgavas radi.

Taču FDD uzskata, ka apsūdzētie esot vainojami slepenas informācijas atklāšanā.

Lai gan likumā paredzētais pirmstiesas apcietinājum termiņš beidzies jau pērn, Zimina-Antoņeca joprojām atrodas ieslodzījumā Ļefortovas cietumā.

Abi apsūdzētie savu vainu noliedz.

Top komentāri

Vecsčekists
V
Ja šajā aprakstītajā situācijā(?) kāds ir izdarījis pārkāpumu, tad varbūt vienīgi feesbešņiks, kurš atklāja savu piederību organizācijai. Sižets ir absolūti neticams, piederīgs varbūt vienīgi Ježova laikmetam.
Pareizaisjautājums
P
Kad , lūdzu, publicēsiet pilnu informāciju par minēto gadījumu?
Tēvzemes Sargs
T
Krievija ar savu caru asinskāro punduri ir galīgi nojūgusies!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits