Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievija plāno pastāvīgi izvietot Kaļiņingradas apgabalā raķešu kompleksus Iskander

Krievija plāno tuvākajā laikā pastāvīgi izvietot Kaļiņingradas apgabalā operatīvi taktiskos raķešu kompleksus Iskander-M, sestdien ziņoja Krievijas laikraksts Kommersant.

Krievijas varas iestādes jau kopš 2007.gada bija solījušas to darīt, tomēr šie raķešu kompleksi līdz šim tika izvietoti šajā Krievijas reģionā tikai uz laiku.

NATO paziņoja laikrakstam Kommersant, ka šāds solis "neveicinās saspīlējuma mazināšanu" starp Ziemeļatlantijas aliansi un Krieviju. Polijas Ārlietu ministrija pavēstīja, ka "aktīva Kaļiņingradas apgabala militarizācija rada bažas visās reģiona valstīs un aiz tā robežām".

Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais preses izdevums Krasnaja zvezda ziņoja, ka ir notikusi Iskander-M brigādes komplekta nodošana Rietumu kara apgabala gvardes raķešu vienību personālsastāvam. Šo vienību komandē gvardes pulkvedis Anatolijs Gorodeckis, kurš aprīlī citā Aizsardzības ministrijas izdevumā bija minēts kā 152. gvardes raķešu brigādes komandieris Kaļiņingradas apgabala Čerņahovskas pilsētā.

Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštābam tuvs ziņu avots apstiprināja laikrakstam Kommersant, ka šajā brigādē vecie taktiskie raķešu kompleksi Točka-U tiks nomainīti ar Iskander, kas no nākamā gada janvāra tur būs izvietoti pastāvīgi. Pirms tam 152. brigādes karavīri taktiskās mācībās apgūs Iskander pielietošanu.

Raķešu komplekss Iskander, kura darbības rādiuss ir 500 kilometri, ir paredzēts stratēģiski svarīgu objektu iznīcināšanai. Uz Iskander raķetes ir iespējams uzmontēt gan konvencionālo kaujas galviņu, gan kodolgalviņu.

Kaļiņingradas apgabalā izvietotu Iskander raķešu darbības rādiuss ietver ne vien Baltijas valstis, bet arī gandrīz visu Polijas teritoriju, tostarp Varšavu.

 

Top komentāri

Lass
L
Amerikanu ierocu bizness nevienam nav izdevigs,vienigi viniem pasiem.Nu krievu nevar nobaidit ar nato raketem eiropa,tadas pasas noliks preti.Kamer visi murgo,ka zalie cilvecini varetu okupet eiropu,tam tere nenormalu naudu,eiropa reali tiek okupeta ar dvielu galvam.Neskapec to gadiem ilgi nevar apturet visu varenais nato un eiropas savieniba!.
auditors
a
Austrumprūsijas apgabals bija krieviem atdots lietošanā uz 50 gadiem pēc lielvācijas kapitulācijas , krieviem bija jāizvācas no austrumprūsijas 1995. gadā, tagad krievi šai teritorijā skaitās okupanti , akurāt tāpat kā Donbasā, vai kāds vēl šaubās par krieviem kā okupantiem, imperiālistiem , ļaunuma impēriju?
Kārklu vācietis
K
"Tas neveicinās saspīlējuma samazināšanu".... Kā tad NATO samazina to saspīlējumu ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits