Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievija un Baltkrievija plāno veidot vienotu nodokļu kodeksu

Krievijas un Baltkrievijas integrācijas programmas ietvaros, sākot ar 2021.gadu, tiks apvienotas ekonomikas sistēmas, cita starpā arī pārejot uz vienotu nodokļu kodeksu, pirmdien vēsta Krievijas laikraksts Kommersant, atsaucoties uz programmas dokumentu, kura autentiskumu apstiprinājuši avoti Krievijas valdībā

"Abu valstu premjerministri vēl 6.septembrī saskaņojuši Krievijas un Baltkrievijas rīcības programmu, lai īstenotu līguma nosacījumus par savienotās valsts izveidošanu," vēsta laikraksts.

"Runa ir par samērā radikālu projektu - tā ir daļējā ekonomiskā integrācija līmenī, kas nebūtu mazāks kā Eiropas Savienībā, bet dažos jautājumos tā būtu analoģiska konfederatīvām vai federatīvām valstīm."

Krievija un Baltkrievija plāno izveidot kopīgus nodokļu un civilos kodeksus, daļēji apvienot banku uzraudzību, ieviest vienotu ārējās tirdzniecības režīmu.

Turklāt ar 2021.gadu apvienošanās notiks arī muitas un enerģētikas jomās.

Programmā gan nekas nav minēts par vienota abu valstu budžeta izveidi, kā arī nav vienošanās aizsardzības, valsts drošības, tiesību aizsardzības, veselības aizsardzības, izglītības un zinātnes jomā.

Krievijas un Baltkrievijas programmas vienošanās izpildes "ceļas kartes" tikšot prezentētas novembrī.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko iepriekš izteicies, ka viņa valsts ir gatava veidot ar Krieviju savienoto valsti, bet tikai uz vienlīdzības pamatiem. Reaģējot uz laikraksta publikāciju, Lukašenko preses pārstāve Nataļja Eismonta norādīja, ka Baltkrievijas prioritāte integrācijā ir neatkarības saglabāšana un ka nekādas kopīgas institūcijas netiek veidotas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits