Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Krievijā veikta kratīšana izmeklēšanas žurnālista dzīvoklī

Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) aģenti piektdien veica kratīšanu izmeklēšanas žurnālista Romāna Aņina dzīvoklī Maskavā, paziņoja viņa rediģētā interneta izdevuma Važnije istoriji darbinieki.

Važnije istoriji, kura galvenais redaktors ir Aņins, nesen bija publicējis rakstus par Krievijas drošības dienestiem. 

Aņina advokāte paziņoja, ka kratīšana veikta kriminālizmeklēšanā par "privātās dzīves neaizskaramības pārkāpšanu, ļaunprātīgi izmantojot savu profesionālo darbību". Par šādu likumpārkāpumu var tikt piespriests cietumsods līdz četriem gadiem.

34 gadus vecais Aņins ir liecinieka statusā krimināllietā, kuras ietvaros tika veikta kratīšana, sestdien pavēstīja viņa advokāte Anna Stavicka. Viņa arī pastāstīja, ka Aņinu kā liecinieku bija paredzēts nopratināt Krievijas Izmeklēšanas komitejas Galvenajā izmeklēšanas pārvaldē.

Važnije istoriji redakcija paziņoja, ka Aņins bija atteicies sniegt liecības, bet viņš atkārtoti izsaukts uz nopratināšanu, kas paredzēta pirmdien.

Krimināllieta, kurā Aņins ir liecinieka statusā, tika ierosināta 2016.gada septembrī un atjaunota šī gada 24.martā.

Pirms izdevuma Važnije istoriji izveidošanas un vadīšanas Aņins ilgus gadus bija izmeklēšanas žurnālists Krievijas opozīcijas laikrakstā Novaja gazeta.

Laikraksta redakcija pavēstīja, ka lieta 2016.gadā tika ierosināta pēc Aņina publicēta raksta, kurā bija izteikts pieņēmums, ka Krievijas enerģētikas milža Rosņeft vadītāja Igora Sečina sievai pieder jahta 100 miljonu ASV dolāru vērtībā. Pēc Sečina sūdzības par šo publikāciju laikraksts tika atzīts par vainīgu apmelošanā.

"Tas, kas tagad notiek ar Romānu Aņinu, ir stāsts par atriebību," paziņoja Novaja gazeta redakcija.

Važnije istoriji tika izveidots pērn. Lielākā daļa tā redakcijas darbinieku ir Latvijā, bet korespondenti - Krievijā. Izdevums nesen publicēja rakstus par FDD iespējamu saistību ar organizēto noziedzību, kā arī rakstus par spīdzināšanu Krievijas cietumos un opozicionāra Alekseja Navaļnija novērošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits