Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievijas ģenerālis: Iskander uz Kaļiņingradas apgabalu pārvietos arī turpmāk

Krievija jau agrāk militārās sagatavošanas laikā izvietojusi operacionāli taktisko raķešu kompleksus Iskander Kaļiņingradas apgabalā un to darīs arī turpmāk, sestdien paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs.

"Nekāds ārkārtas gadījums nav Kaļiņingradas apgabals, uz kurieni armijas raķetes ir vairākkārt pārvietotas un tiks pārvietotas, Krievijas Bruņotajiem spēkiem īstenojot militāro sagatavošanu," viņš teica.

Komentējot plašsaziņas līdzekļos izskanējušo par Iskander pārvietošanu uz Kaļiņingradas apgabalu, Konašenkovs paziņoja, ka "visupirms kņadas autoriem ir jāzina, ka operacionālo taktisko raķešu komplekss Iskander ir mobils".

"Raķešu vienības visu gadu veic militāro sagatavošanu pārvietojoties, veicot būtiskus attālumus Krievijas teritorijā dažādos veidos: pa gaidu, jūru un kā pašgājēji," uzskaitīja ģenerālis.

Konašenkovs paziņoja, ka Krievijas armija nav slēpusi Iskander pārvietošanu ar kravas kuģi Ambal uz Kaļiņingradas apgabalu, lai pārbaudītu ASV izlūkošanas modrību.

"Starp citu, kompleksa pārvietošana ar kuģi Ambal netika īpaši slēpta. Teikšu vēl vairāk: viens Iskander pat speciāli vēl pirms uzkraušanas uz Ambal tika izrādīts pāri lidojošajam amerikāņu izlūkošanas pavadonim, lai precizētu šī kosmosa aparāta darba parametrus," klāstīja ģenerālis.

Rietumvalstu plašsaziņas līdzekļos piektdien izskanēja, ka Krievija uz Kaļiņingradas apgabalu ir pārvietojusi Iskander.

Ballistisko raķešu sistēma Iskander, kas iekļauta Krievijas armijas bruņojumā kopš 2006.gada, ir paredzēta stratēģiski svarīgu objektu iznīcināšanai, un tās darbības rādiuss ir no 50 līdz 500 kilometriem, bet pēc dažiem datiem - līdz 700 kilometriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits