Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievijas popzvaigznes pirms vēlēšanām laiž klajā slavas dziesmu Putinam

Nepilnas divas nedēļas pirms Krievijas prezidenta vēlēšanu pirmās kārtas vairākas Krievijas slavenības laidušas klajā pašreizējo prezidentu Vladimiru Putinu slavinošu dziesmu, vēsta The Moscow Times.

Šobrīd teju nevienam nav šaubu, ka Putins saglabās varu arī uz nākamo termiņu, tāpēc drīzāk jautājums ir par vēlētāju aktivitāti, kuru opozīcijas redzamākais līderis - no cīņas par prezidenta amatu izslēgtais Aleksejs Navaļnijs - cer ietekmēt, aicinot savus piekritējus vēlēšanas boikotēt, savukārt pašreizējā Kremļa politiskā elite ir ieinteresēta veicināt, jo lielākas vēlētāju aktivitātes gadījumā citu valstu acīs Putina uzvara tādējādi šķitīs "pārliecinošāka un tautas gribu vairāk uzskatāmi reprezentējoša".

Pirms vēlēšanām tādas Krievijas zvaigznes kā Dima Bilans, Grigorijs Ļepss un reperis Timati laiduši klajā dziesmu Путеводная звезда, kuras nosaukumu varētu interpretēt kā Ceļa zvaigzne vai Polārzvaigzne, un aicina vēlēšanās balsot par Putinu. Video vispirms parādījies Krievijas sociālās vietnesVKontakte lapā Putin Team jeb Putina Komanda, un, kā raksta The Moscow Times, šajā vietnē apskatīta 11 miljonus reižu. Vietnē YouTube ievietotajam klipam ir vairāk nekā 600 tūkstoši skatījumu, turklāt YouTube klips izpelnījies visai negatīvu vērtējumu.

Kustību Putina Komanda pērn aizsāka NHL zvaigzne Aleksandrs Ovečkins, un tai vēlāk pievienojās citas Krievijas slavenības.

 

Dziesmā izskan frāzes par to, kā "mūsu kuģis (domāta Krievija) lepni burās gan viļņos, gan vējā, un vētras to nenovirzīs no kursa", kā arī "no miljoniem zvaigžņu tikai viena ir īstā, viena ir redzama - Polārzvaigzne", kas "rādīs mums ceļu".

Šī nav pirmā reize, kad Krievijas slavenības publiskojušas līdzīga vēstījuma Putinu slavinošus video. Mūzika Kremļa politikas slavināšanai izmantota arī citos gadījumos, piemēram, pēc Krimas okupācijas un tai sekojošās aneksijas bēdīgi slavens kļuva Krievijas Armijas akadēmiskā dziesmu un deju ansambļa izpildītais skaņdarbs Pieklājīgie cilvēki, kas veltīts tā dēvētajiem "zaļajiem cilvēciņiem" - bruņotiem Krievijas karavīriem, kas Krievijas armijas Ratnik formastērpos, bet bez atpazīšanās zīmēm, nelikumīgi iegāja Krimā un "uzraudzīja" tur organizēto referendumu, kuru Krievija pēc tam izmantoja, lai attaisnotu Krimas aneksiju.

Top komentāri

to DP
t
un šie mākslinieki mietrīgi iebrauc, dzīvo un koncertē pie mums??
Viedais
V
Kolektīvā sūkāšana punduram beigsies ar tādu pašu kolektīvu putina liecinieku sektas noliegšanu..pēc pāris mēnešiem...!
skaties te
s
No zināmiem var teikt, ka ir Ļepss, Gagarina, Bilans un tas reperis. Pārējie... nekas īpašs Krievijas mūzikas pasaulē. A par "sūkāšanu"... dod Dievs mums te pašiem tikt skaidrībā ar saviem dižgariem un dižgarēm ar ko visiem mutes pilnas...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits