Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Krievijas skolēniem obligāti būs jālasa Solžeņicina “Gulaga arhipelāgs”

Krievijas vidusskolu obligātās literatūras programmā iekļauta Aleksandra Solžeņicina grāmata Gulaga arhipelāgs, kas vēsta par Staļina režīma izveidoto soda nometņu sistēmu, ziņo RIA Novosti. Padomju laikā šī grāmata bija aizliegta; A.Solžeņicins tās dēļ tika izraidīts no PSRS.

«Padomju Savienība sākās ar grāmatu, ko sarakstīja Kārlis Markss, un beidzās, pateicoties Solžeņicina grāmatai Gulaga arhipelāgs,» pagājušogad pēc A.Solžeņicina aiziešanas mūžībā atzina rakstnieks Grigorijs Čhartišvili, kurš vairāk pazīstams kā Boriss Akuņins. A.Solžeņicins ar šo grāmatu atklāja pasaulei patiesību par dzīvi Padomju Savienībā, atmaskoja komunistiskā režīma patieso dabu.


Krievijas vidusskolu mācību programmā līdz šim jau bija iekļauts A.Solžeņicina stāsts Viena diena Ivana Deņisoviča dzīvē. Tagad ar Krievijas izglītības ministra rīkojumu obligātās literatūras programmu papildinājis arī Gulaga arhipelāgs. Tas darīts, lai paplašinātu skolēnu zināšanas par A.Solžeņicina daiļradi un Krievijas vēsturi. Krievijas valdība līdz šim kritizēta par centieniem attaisnot Staļina režīmu un atjaunot padomju laiku simbolus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits