Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Krievijas Valsts domē aicina nacionalizēt Fridmana un Avena Alfa-Bank

Krievijas Valsts domē izskanējis aicinājums nacionalizēt miljardieriem Mihailam Fridmanam un Pjotram Avenam piederošo Alfa-Bank, kā arī citus uzņēmēju īpašumus, vēsta Krievijas masu mediji.

"Alfa-Bank" ir lielākā privātā banka Krievijā, kuru Krievijas varas iestādes noteitkušas kā sistēmiski svarīgu banku, kuras pašu kapitāls ir vairāk kā 10 miljardi ASV dolāru.

Krievijas Valsts Domes deputāts un partijas "Taisnīgā Krievija - Par patiesību" vadītājs Sergejs Mironovs paziņojis, ka rietumu valstis šobrīd izskatot iespēju Krievijas miljardieriem noņemt sankcijas apmaiņā pret palīdzību Ukrainas atjaunošanai. "Nesaprotu, kāpēc mūsu varas iestādes neko nedara attiecībā uz tiem, kuri finansē Kijevu," paziņojis Mironovs.

Iepriekš "Forbes" vēstīja,  ka "Alfa-banka Ukraina" plāno palielināt bankas kapitālu par vienu miljardu eiro. Tāpat izdevums ziņoja, ka  Fridmans varētu atteikties no Krievijas pilsonības. 

Savukārt Avens marta sākumā paziņojumā Latvijas medijiem nosodīja karu Ukrainā. “Mums visiem šobrīd jāsaglabā dvēseles un prāta spēks, lai apturētu asinsizliešanu Ukrainā. Tas, kas šobrīd notiek Ukrainā, ir smaga traģēdija abām brāļu tautām. Kā savulaik rakstīja Fjodors Dostojevskis: "Visas pasaules laime nav vienas asaras vērta uz nevainīga bērna vaiga,""paziņojumā pauda Avens. 

Bažas par iespējamo pilsonības atņemšanu Avenam paudis Ukrainas galvenais rabīns, kurš uzsvēris Avena un biznesa partneru palīdzību Ukrainai, novirzot 150 miljonus eiro. Rabīns pat vērsies pie Latvijas amatpersonām, lūdzot neatņemt Avenam Latvijas pilsonību.

Vairākkārt vēstīts, ka Avens ir Latvijas pilsonis un Krievijas - Ukrainas kara kontekstā atsevišķi politiķi Latvijā aktualizējuši pilsonības atņemšanas jautājumu. Saeimā nesen pat pieņemts atsevišķs likums, kurš regulēs pilsonības atņemšanas procedūru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits