Piesātinātās taukskābes, ko satur trekna gaļa, siers, desas, dzīvnieku tauki, kā arī atsevišķi augu tauki, piemēram, palmu vai kokosriekstu eļļa, paaugstina holesterīna līmeni asinīs. Toties monopiesātinātās taukskābes holesterīna līmeni pazemina, tādējādi palīdzot novērst asinsvadu apkaļķošanos. Šīs taukskābes satur olīvu, rapšu eļļa, rieksti, avokado. Polipiesātinātās taukskābes ir ļoti būtiskas dzīvības procesu nodrošināšanā, jo organisms pats tās nespēj ražot un vienīgais veids, kā tās uzņemt, ir ar pārtiku. Šīs taukskābes satur augu eļļas, treknās zivis, margarīns. Tādēļ nedaudz pareizo tauku ikdienas uzturā veselībai nāks tikai un vienīgi par labu.
Labie tauki nekaitē veselībai
Pārāk daudz tauku dara resnu, bet pavisam bez taukiem nevar
iztikt. Svara vērotāji uzsver arī tauku labās īpašības - tie
pasargā cilvēka iekšējos orgānus no savainojumiem, nodrošina
organisma spēju uzņemt taukos šķīstošo A, D, E un K vitamīnu. Tauki
ir arī svarīgs enerģijas avots. To, cik veselīgi ir uzturā lietotie
tauki, nosaka tajos esošo taukskābju saturs.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

