Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Laikraksts: Kremlis Krievijas ierēdņiem liek nodrošināt 65% vēlētāju atbalstu Vienotajai Krievijai Valsts domes vēlēšanās

Kremlis devis Krievijas ierēdņiem uzdevumu nodrošināt, ka decembrī gaidāmajās parlamenta apakšpalātas Valsts domes vēlēšanās premjera Vladimira Putina partija Vienotā Krievija vidēji saņem 65% balsu, ceturtdien vēsta Krievijas laikraksts Vedomosti.

Atsaucoties uz Kremļa administrācijai tuvu stāvošu personu, laikraksts apgalvoja, ka Krievijas reģioni ir sadalīti trīs kategorijās atkarībā no Vienotās Krievijas reitingiem.

Tā sauktajos vājajos reģionos Vienotās Krievijas minimālais mērķis ir iegūt vismaz 50% balsu, "vidējos" reģionos - 55-60%, bet "spēcīgajos" reģionos partijai jāsaņem vismaz 65% atbalsta, informēja laikraksts, norādot, ka gaidāms, ka "spēcīgajos" reģionos partija saņems daudz lielāku atbalstu nekā noteiktais minimums, kas ļaus vidēji visā valstī iegūt 65% vēlētāju balsu.

Iepriekšējās parlamenta vēlēšanās 2007. gadā Vienotā Krievija saņēma 64% balsu, tomēr pēdējā laikā partijas reitingi ir kritušies, jo, kā skaidro analītiķi, Krievijas iedzīvotāji zaudē ilūzijas, ka pēc iespējas mazākas pārmaiņas nodrošinās viņiem pēc iespējas labāku dzīvi.

Jurija Levadas vārdā nosauktā socioloģijas analītikas centra veiktās 1600 cilvēku aptaujas rezultāti liecina, ka Vienoto Krieviju septembrī atbalstīja 57% vēlētāju. Februārī atbalstu valdošajai partijai līdzīgā aptaujā pauda 60% cilvēku.

Atsaucoties uz diviem Maskavas mēra biroja darbiniekiem, kuru vārdi gan netiek atklāti, Vedomosti vēstīja, ka pilsētas prefektūru vadītājiem Krievijas galvaspilsētā jānodrošina vismaz 65% balsu, pretējā gadījumā viņi zaudēs savu amatu.

Kremļa pārstāvji komentārus par laikrakstā izskanējušo informāciju nesniedza.

Laikraksts nepaskaidroja, kā amatpersonām ir jāpanāk Kremļa uzdevuma izpilde, tomēr novērotāji jau sen ir apsūdzējuši valdošo Krievijas partiju par vēlētāju ietekmēšanu, balsu viltošanu un citiem godīgu vēlēšanu principu pārkāpumiem.

Vedomosti apgalvo, ka instrukcijas amatpersonām devis Krievijas prezidenta administrācijas vadītāja pirmais vietnieks Vladislavs Surkovs - Kremļa stratēģis, kas tiek uzskatīts par pašreizējās Krievijas politiskās sistēmas veidotāju.

Vienotās Krievijas ģenerālsekretāra pienākumu izpildītājs Sergejs Ņevjorovs noliedza, ka partijai būtu noteikts konkrēts mērķis vēlēšanās. "Mēs jau sen atteicāmies no prakses noteikt šādus mērķus," teikts Ņevjorova paziņojumā medijiem. Tajā uzsvērts, ka partiju vairāk uztrauc "vēlētāju uzticēšanās" iemantošana.

Valsts   domes   vēlēšanas  notiks šogad 4.  decembrī un tās tiek uzskatītas par izmēģinājumu Krievijas  prezidenta vēlēšanām, kas notiks 2012. gada 4. martā.

Putins 2008. gadā valsts vadību nodeva Dmitrijam Medvedevam, jo likums liedza viņam ieņemt trešo prezidentūras  termiņu pēc kārtas.

Septembrī Putins paziņoja, ka Medvedevs būs "Vienotās Krievijas" līderis Valsts domes vēlēšanās un pēc tām kļūs par premjeru, bet Medvedevs paziņoja, ka Putins būs par partijas kandidāts nākamgad gaidāmajās prezidenta vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits