Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas diplomāts esot bijis spiests atvainoties Krievijas ĀM par Dombravas izteikumiem

Latvijas pagaidu pilnvarotais lietvedis Krievijas Ārlietu ministrijā (ĀM) esot bijis spiests atvainoties par Saeimas deputāta Jāņa Dombravas (NA) izteikumiem, apgalvo Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs. Savukārt Latvijas puse atzīst, ka tikšanās ir bijusi, taču nevarot runāt par atvainošanos.

Dombrava telekompānijai LNT bija izteicies, ka Vešņakovs būtu sen jāmet ārā no Latvijas, jo "tik klaja necieņas izrādīšana valstī, kurā viņš atrodas kā vēstnieks, un iejaukšanās iekšpolitikā nav redzēta no nevienas citas amatpersonas, no diplomāta".

Vešņakovs stāstīja, ka saistībā ar šo incidentu Latvijas diplomāts esot ieradies Krievijas ĀM un izteicis atvainošanos. Par to Krievijas vēstniecība paziņoja sociālajā vietnē Twitter, tomēr attiecīgais ieraksts ātri tika izdzēsts, novēroja aģentūra LETA.

Latvijas ĀM preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons aģentūrai LETA apliecināja, ka tikšanās Krievijas ĀM tiešām norisinājusies un tajā piedalījies Latvijas pilnvarotais lietvedis. Saruna ministrijā bijusi par plašu Latvijas un Krievijas attiecību spektru, un Latvijas pārstāvis Krievijas pusei vēlreiz esot izskaidrojis parlamentārās sistēmas darbu.

Latvijas pilnvarotais lietvedis norādījis, ka atsevišķu deputātu izteikumi nav un nevar tikt interpretēti kā Latvijas valdības pozīcija, tie ir vērtējami kā deputāta individuālais viedoklis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits