Tas pats bija ar prosu. Vienu laiku visi bija atēdušies obligātās (bērnudārzu, armijas, slimnīcu, skolu u.c. ēdnīcu) prosas putras un vairs nevarēja ne virsū skatīties. Arī lēcas ir aizmirsts, bet labs produkts.» Viens no A.Tupiņa padomiem - daudzveidība ir labāka par vienveidību, tāpēc arī šad tad pupiņas un zirņus var nomainīt pret lēcām. Lēcām būs mazliet savādāka garša. Tās ir tumši zaļā krāsā. Pēc uzturvērtības līdzīgas zirņiem: 32% olbaltumvielu, 60% cietes, 2,5% tauku, B1 un B2 grupas vitamīni. Tāpat kā zirņi pirms vārīšanas lēcas ir jāuzbriedina. Tās lieliski garšos zupās. Veikalā nopērkamas arī diedzētas lēcas. Faktiski tas ir diedzētais grauds, kura galvenā vērtība un spēks ir asnā. Diedzētās lēcas var uzkaisīt uz sviestmaizes vai pievienot salātiem. Diedzētie graudi un sēklas vēlā ziemā ir labs vitamīnu un enerģijas lādiņš. Konservētas lēcas papildinās dažādu dārzeņu, gaļas vai zivju salātus.
Lēcas - aizmirstas, bet labas
Lēcu virums, aprakstīts jau literatūrā par klaušu laikiem, nu tiek iekļauts veselīgas diētas sastāvā. Lēcas nāk modē un parādās lielveikalu plauktos. Dietologam Atim Tupiņam par lēcām nav sava īpaša viedokļa. «Lēcu ķīmiskais sastāvs un uzturvērtība ir ļoti līdzīga zirņiem un pupām. Mans galvenais princips - uztura dažādošana, tāpēc der atcerēties senaizmirstus produktus.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

