Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Maskavā atviegloti pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi

Maskavā no pirmdienas atviegloti pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi, kas ir spēkā jau deviņas nedēļas.

Darbu atsākuši veikali, un iedzīvotājiem ļauts doties pastaigās un sportot ārpus mājām.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins devis rīkojumu amatpersonām sākt atvieglot ierobežojumus, lai gan Krievijā ar jauno koronavīrusu inficējušies 414 878 cilvēki, kas ir trešais lielākais skaits pasaulē aiz ASV un Brazīlijas.

Putins pagājušajā nedēļā paziņoja, ka epidēmijas kulminācija ir garām, un viņš vēlas atkal iekustināt valsti, sevišķi galvaspilsētu, kur 24.jūnijā plānota vērienīga militārā parāde.

Krievija šodien ziņoja par 9035 jauniem inficēšanās gadījumiem, tostarp 2297 Maskavā, ko jaunais koronavīruss skāris sevišķi smagi.

Amatpersonas skaidro, ka lielais inficēto skaits ir rezultāts plašai pārbaužu veikšanai, un pakāpeniskā jauno inficēšanās gadījumu skaita samazināšanās un salīdzinoši zemais mirušo skaits - 4855 Covid-19 upuri - nozīmē, ka Krievija var atvieglot ierobežojumus.

Kritiķi savukārt pārmet varasiestādēm, ka to sniegtie dati neatspoguļo patieso saslimušo skaitu un ka steigšanās atvieglot ierobežojumus apdraud cilvēku veselību.

Maskavā un apkārtējos reģionos reģistrēta vairāk nekā puse inficēšanās gadījumu, un varasiestādes līdz šim bijušas piesardzīgas ierobežojumu atvieglošanās.

Maskavā stingri ierobežojumi ir spēkā kopš 30.marta.

No šodienas galvaspilsētā darbu atļauts atsākt mazumtirdzniecības veikaliem un lielveikaliem un iedzīvotājiem ļauts sportot ārpus mājām pirms plkst.9.

Veikalos un sabiedriskajā transportā obligāta prasība ir maskas un cimdi.

Taču miljoniem maskaviešu joprojām lielākā dienas daļa jāpavada mājās. Tiem, kuriem jādodas uz darbu, jāizņem īpaša caurlaides.

Krievijas galvaspilsētas mērs Sergejs Sobjaņins pirms divām nedēļām paziņoja, ka maskaviešiem tiks atļauts pastaigāties divu kilometru rādiusā ap savām dzīvesvietām pēc iepriekš izveidota grafika, balstoties uz dzīvesvietas adresēm.

Pastaigas būs atļautas laikā no plkst.9 līdz plkst.21, bet ne vairāk kā trīs reizes nedēļā.

Stingrais pastaigu plāns izpelnījies maskaviešu kritiku. Komiķis Maksims Galkins nācis klajā ar skeču, kurā Putins un Sobjaņins apspriež "elpošanas grafiku" Maskavas iedzīvotājiem.

Restorāni, kafejnīcas un kinoteātri Maskavā paliks slēgti un masu pulcēšanās aizliegta vismaz līdz 14.jūnijam.

Jaunā koronavīrusa pandēmija smagi ietekmējusi Krievijas ekonomiku. Pagājušajā mēnesī publiskotā pētījumā secināts, ka trešdaļai Krievijas uzņēmumu draud bankrots.

Bezdarbs aprīlī sasniedza 5,8%, kas ir augstākais līmenis pēdējos četros gados.

Krievijas sākotnējais palīdzības plāns ticis kritizēts kā nepietiekams. Gaidāms, ka Krievijas premjerministrs Mihails Mišustins šodien Putinam iesniegs ekonomikas atbalsta programmu diviem gadiem.

"Tās galvenais mērķis ir atrast stabilu ceļu uz ekonomisko izaugsmi un palielināt mūsu pilsoņu reālos ienākumus," Krievijas ziņu aģentūras citēja premjera sacīto.

Putina popularitātes reitings aprīlī noslīdēja līdz rekordzemam līmenim - 59%.

Kritiķi pārmet valdībai, ka tā nedara pietiekami, lai atbalstītu uzņēmumus un ierindas cilvēkus pandēmijas laikā.

Top komentāri

Novērotājs
N
Ir diezgan skaidrs, ka pandēmijas kulminācija RU vēl tiksi priekšā. Tādēļ svarīgi ir nekādā gadījumā neatvērt robezas ar Krieviju vismaz vasaras beigām.
pareizs virsraksts
p
"Maskavā ir atvieglota inficēšana un inficēšanās"
interesanti
i
Loģiski:) Pašpasludinātais imperators nevar iztikt bez 24.jūnija, 9.maija izrādes un tad vēl viņa apstiprināšana cara amatā, un tad vēl nemirstīgo pulks. Kad visus savstarpēji būs veiksmīgi aplipinājis, varēs izziņot covid-19 otru vilni:)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits