Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Maskava cenšas panākt Kremļa kritiķa palikšanu ārzemēs

Krievijas parlamenta deputāts un Kremļa kritiķis Iļja Ponomarjovs trešdien paziņoja, ka varasiestādes vērš pret viņu spiedienu, cenšoties panākt, lai viņš neatgrieztos dzimtenē. Ar šādu paziņojumu viņš nācis klajā pēc tam, kad kļuva zināms par Krievijas prokuratūras lūgumu parlamentam atņemt Ponomarjovam deputāta imunitāti.

Ponomarjovs bija vienīgais no Valsts domes 450 deputātiem, kurš balsoja pret Krimas aneksiju.

Parlamentā no Krievijas trešās lielākās pilsētas Novosibirskas ievēlētais deputāts ziņu aģentūrai Reuters atzina, ka Krievijas varasiestādes centušās nepieļaut viņa atgriešanos Krievijā kopš augusta, kad viņš darījuma braucienā bija devies uz ASV.

Kad viņš paziņoja par apņemšanos atgriezties maijā, "viņi reaģēja, sakot man, lai es to nedaru, viņi cenšas mani turēt ārpus Krievijas", sacīja deputāts.

"Es nekad neesmu vēlējies emigrēt, kļūt par politisko bēgli. Es šeit biju braucienā augustā saistībā ar Novosibirskas lietām. Man bija soma ar diviem džemperiem, un tas arī viss."

Uzturoties ASV, Ponomarjovs aicinājis Vašingtonu paplašināt Maskavai Ukrainas krīzes dēļ noteiktās sankcijas, "melnajā sarakstā" iekļaujot vēl arī citas Krievijas amatpersonas.

"Es esmu skeptisks attiecībā uz ekonomiskajām sankcijām. Tās vienīgi pavērš krievu tautu pret ASV, Eiropu. Tām vajadzētu precīzi vērsties pret režīmu un tā korumpētajām amatpersonām. Šādām sankcijām vajadzētu būt iespējami plašām," viņš sacīja.

Ponomarjovs un tagad jau noslepkavotais opozīcijas politiķis Boriss Ņemcovs bija Maskavā 2011. un 2012.gadā notikušo Putina pretinieku protestu līderu vidū.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits