Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Maskavā norisinās Rīgas dienas

No šodienas līdz 20.decembrim Maskavā norisinās Rīgas dienas, aģentūru LETA informē Rīgas dome.

Galvenais pasākums Rīgas dienu programmā ir lietišķās sadarbības forums Rīga - Maskava 2017, kura laikā tiks apspriestas tūrisma un loģistikas jomas iespējas, kā arī tirdzniecības un ekonomisko sakaru perspektīvas. Tāpat Maskavas vizītes laikā ir plānota Rīgas domes delegācijas tikšanās ar Maskavas valdības Ārējo ekonomisko un starptautisko sakaru departamenta direktora pienākumu izpildītāju Igoru Tkaču.

Šodien Šeremetjevas starptautiskajā lidostā Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Maksims Tolstojs (S) atklāja fotoizstādi Rīga no putna lidojuma. Rīt norisināsies arī futbola draudzības spēle starp Rīgas futbola skolas jauniešu komandu Rīga un futbola klubu Strogino.

Rīt Maskavas Mākslas muzejā tiks atklāta arī Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības muzeja "Rīgas jūgendstila centrs" sagatavotā iestāde par jūgendstilu. Vakarā plkst.19 Maskavas starptautiskā Mūzikas nama Kamerzālē notiks latviešu operdziedātājas Kristīnes Opolais un Krievu filharmonijas orķestra koncerts Sergeja Taranina vadībā. Mūzikas nama viesi varēs arī apskatīt fotoattēlus no Raimonda Paula dzīves brīžiem izstādē Tikšanās ar Maestro.

Paredzēts, ka 20.decembrī Rīgas domes delegācija apmeklēs Maskavas jauno parku Zarjadje.

Domē norāda, ka sagatavotā programma sniegs iespēju maskaviešiem un Krievijas galvaspilsētas viesiem labāk iepazīties ar Rīgu arī starptautiskajā Ziemassvētku festivālā Ceļojums Ziemassvētkos, kur Latvijas galvaspilsētas dalība jau kļuvusi par tradīciju.

"No 23.decembra līdz 14.janvārim Tveras laukumā Ziemassvētku tirdziņa apmeklētāji varēs apciemot Rīgas mājiņu, pagaršot saldumus un piparkūkas no Latvijas, nopirkt keramikas un citus suvenīrus, kā arī iegādāties amatnieku izstrādājumus," norāda domes pārstāvji.

Tāpat Rīgas Porcelāna muzeja atvērtās meistarklases laikā viesiem būs iespēja izrotāt Ziemassvētku zvaniņus, kā arī kopā ar muzeja Rīgas jūgendstila centrs meistariem izgatavot dekoratīvas kompozīcijas jūgendstila manierē un Ziemassvētku kartītes ar 20.gadsimta otrās desmitgades ornamentiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits