Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

Maskavā notiek reidi, lai pārbaudītu, vai dzīvokļos patiešām dzīvo tajos pierakstītie cilvēki

Krievijas galvaspilsētā Maskavā sākušies namu pārvalžu īstenoti reidi ar mērķi pārbaudīt, vai dzīvokļos tiešām mitinās tie cilvēki, kas tajos pierakstīti, vēsta interneta portāls tvrain.ru.

Šie reidi ir Maskavas varas iestāžu iniciatīva, un pārbaudītāji jebkurā no dzīvokļiem tagad var ierasties divas reizes mēnesī, un daudzos dzīvokļos jau ir ieradušies. Pieraksta režīma pārkāpēja atklāšanas gadījumā iecirkņa inspektors, kuram tāpat jāatrodas starp pārbaudītājiem, sastāda protokolu par administratīvu pārkāpumu. Savukārt par īres dzīvokļu iemītniekiem komisijai jāziņo nodokļu dienestam, bet ja nepieciešams, tad arī migrācijas dienestam.

Interesanti, ka par oficiālo pamatojumu šiem reidiem kalpo it kā informācijas vākšana par komunālajiem maksājumiem, pirmkārt jau par ūdeni, norāda portāls. Līdz ar to daudzu maskaviešu attieksme pret pārbaudēm ir neviennozīmīga, un viņi durvis atsakās atvērt. Vienlaikus jau drīzā nākotnē atteikums ielaist pārbaudītājus var kļūt par likumpārkāpumu, jo Krievijas Valsts Dome pirmajā lasījumā ir apstiprinājusi likumprojektu par pieraksta režīma pārkāpumiem, kas paredz šādas darbības ar mērķi cīnīties pret nelegālo imigrāciju un nodokļu nemaksāšanu.

Drīzumā paredzēts šī likumprojekta, kura ierosinātāja ir prezidenta Vladimira Putina administrācija, skatīšana otrajā lasījumā. Internetā tikmēr izvērsta kampaņa pret šāda likuma pieņemšanu, un pagaidām vietnē propiski.net pret likumprojektu parakstījušies jau 30 tūkstoši cilvēku. Lai iebildumi tiktu pieņemti izskatīšanai Valsts Domē, nepieciešami simts tūkstoši parakstu, tomēr daudzi eksperti apšauba, vai Dome iebildumus ņems vērā. Krievijā nav likumdošanas par to, kā pārbaudīt internetā savāktus parakstus – par juridiski spēkā esošiem tiek atzīti tikai „fiziski” paraksti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi Krimā iznīcinājuši divus krievu kuterus

Krimā ceturtdien Ukrainas jūras dronu triecienā iznīcināti divi Krievijas kuteri, pavēstīja Ukrainas Galvenā izlūkošanas pārvalde (HUR), norādot, ka tie atbilstoši provizoriskajai informācijai ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits