Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Maskava uz 11 dienām slēgusi veikalus, skolas un restorānus

Lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, Maskava ceturtdien uz 11 dienām slēgusi veikalus, skolas un restorānus.

Par nebūtiskiem uzskatītie pakalpojumu sniedzēji, tostarp mazumtirdzniecības vietas, restorāni, kā arī sporta un izklaides vietas būs slēgti līdz 7.novembrim. Līdz tam laikam būs slēgtas arī skolas un bērnudārzi.

Darbu turpinās tikai tie veikali, kas pārdod pārtiku, medikamentus un citas pamata preces.

Krievija ir viena no pandēmijas smagāk skartajām valstīm pasaulē, bet varasiestādes atturējušās ieviest stingrus karantīnas režīmus, kādus pieņēmušas vairākas Rietumu valstis.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina valdība lika lielas cerības uz pašmāju Covid-19 vakcīnu Sputnik V, bet krievi nesteidzas vakcinēties.

Līdz 27.oktobrim tikai 32% Krievijas iedzīvotāju bija pilnībā vakcinēti pret Covid-19, liecina tīmekļa vietnes Gogov aplēses.

Lai ierobežotu sociālos kontaktus, Putins pagājušajā nedēļā izsludināja apmaksātas brīvdienas no 30.otobra līdz 7.novembrim, un Maskavas varasiestādes sekoja šim piemēram, slēdzot nebūtiskās iestādes no ceturtdienas.

Satiksme uz ceļiem Maskavā šorīt bija nedaudz mazāka nekā citus rītus, bet Maskavas metro bija pilns ar cilvēkiem kā parasti, un daudziem pasažieriem nebija sejas masku.

Varasiestādes nav pieprasījušas cilvēkiem palikt mājās brīvdienu laikā, un daudzi plāno izmantot šīs dienas, lai ceļotu pa Krieviju un dotos uz ārvalstīm.

Soču mērs brīdinājis par lielu tūristu pieplūdumu, un Krievijā pieaudzis pieprasījums pēc avioreisiem uz Ēģipti un Turciju.

Krievijā trešdien tika reģistrēti 1123 Covid-19 izraisīt nāves gadījumi, kas ir jauns diennakts rekords. Kopš pandēmijas sākuma Krievijā reģistrēti 233 898 Covid-19 izraisīt nāves gadījumi.

Krievijā kopš pandēmijas sākuma oficiāli reģistrēti vairāk nekā 8,3 miljoni Covid-19 gadījumu, bet eksperti uzskata, ka patiesais saslimušo skaits ir daudz lielāks.

Krievijas statistikas birojs Rosstat oktobrī paziņoja, ka saskaņā ar viņu aplēsēm no Covid-19 miruši vairāk nekā 400 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits