Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Maskavas Lielā teātra baleta solists tiesā atzīst savu vainu uzbrukuma rīkošanā

Maskavas Lielā teātra baleta trupas labākais solists Pāvels Dmitričenko ceturtdien tiesā atzina, ka pasūtījis uzbrukumu kolektīva mākslinieciskajam vadītājam Sergejam Fiļinam, taču noliedza, ka būtu plānojis uzbrukumā izmantot skābi, lai nodarītu kaitējumu Fiļina redzei.

Maskavas rajona tiesa ceturtdien nolēma, ka Dmitričenko apcietinājumā tiks paturēts vismaz līdz 18.aprīlim, kamēr turpināsies izmeklēšana.

Sagaidāms, ka tiesa ceturtdien lems, vai paturēt apcietinājumā arī abas pārējās otrdien šajā lietā arestētās personas - aizdomās turamo uzbrukuma veicēju Juriju Zarucki un šoferi Andreju Ļipatovu. Visi trīs aizturētie trešdien atzina savu vainu.

Neoficiāla informācija liecina, ka Dmitričenko uzbrukumu sarīkojis, lai atriebtos par Fiļina attieksmi pret Dmitričenko draudzeni, jauno balerīnu Anželinu Voroncovu, kurai lomu sadalījuma dēļ izraisījušies konflikti ar Fiļinu. Dmitričenko aizstāvji lūdza tiesu atbrīvot apsūdzēto pret 500 000 rubļu (8800 latu) lielu drošības naudu un norādīja, ka baleta solists de facto atzinis savu vainu.

Dmitričenko advokāti arī uzsvēra, ka apsūdzētā nolūks nav bijis nodarīt Fiļinam nopietnu kaitējumu. Policija tikmēr informē, ka Dmitričenko uzbrucējam Zaruckim samaksājis 50 000 rubļu (880 latus). Dmitričenko atzīšanās laikā skaidrojis - viņš ar Zarucki runājis, ka Fiļins tiks piekauts, un par skābes izmantošanu uzbrukumā runa neesot bijusi.

Dmitričenko nav Lielā teātra piecu sešu baleta premjeru vidū, bet ir viens no labākajiem solistiem, kas baleta mākslinieku profesionālajā hierarhijā ir nākamā pakāpe aiz premjeriem. Viņš šajā sezonā izpelnījies atzinību par vadošās lomas attēlojumu Jurija Grigoroviča baletā Ivans Bargais.

Fiļina dzīvesbiedre Marija laikrakstam Komsomoļskaja Pravda skaidroja, ka viņas vīrs turējis aizdomās Dmitričenko, taču uzskata, ka notikušajā iesaistīts daudz plašāks cilvēku loks. "Ne tikai trīs arestētie. Mēs ceram, ka drošības spēki atklās, kuri ar to ir saistīti," norādīja Fiļina sieva. Policija gan uzsver, ka lieta esot atrisināta un citi aresti šajā lietā neesot plānoti.

Uzbrukums Fiļinam notika 17.janvārī. Fiļins guva trešās pakāpes apdegumus sejā, uz galvas un acīs. Ārsti solījuši, ka Fiļins atgūs redzi pietiekamā līmenī, lai varētu turpināt strādāt.

Fiļins divas nedēļas pavadīja Maskavas slimnīcās, kur viņam tika veiktas vairākas acu operācijas. Tagad viņš Vācijā iziet rehabilitācijas kursu, kas varētu ilgt vairākus mēnešus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits