Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Medijs: Krievijas oficiālajā statistikā emigrācija sešreiz mazāka nekā realitātē

No Krievijas emigrē vismaz sešreiz vairāk iedzīvotāju, nekā uzskaitīts oficiālajā statistikā. Vietne Proekt šādus secinājumus izdarījusi, salīdzinot Rosstat - valsts statistikas aģentūras - datus ar datiem no ārvalstīm par tajās ieceļojušajiem Krievijas iedzīvotājiem.

Nesakritības ir visai milzīgas - ja Rosstat ziņoja, ka 2017. gadā no Krievijas emigrēja 377 tūkstoši cilvēku, bet patiesībā šis skaits varētu būt pat sešas reizes lielāks, proti, aptuveni 2,26 miljoni. 

Viente Proekt ziņo, ka ASV Iekšzemes drošības departaments vien uzskaitījis, ka Savienotajās Valstīs no Krievijas iebraukuši sešas reizes vairāk krievu, nekā uzrādīts Rosstat datos par emigrāciju uz ASV šajā gadā. Līdzīgas nesakritības ir par Krievijas iedzīvotāju emigrāciju uz tām 24 OECD valstīm, kuru imigrācijas statistika bija apkopota par 2016. gadu.

Viens no nesakritību iemesliem varētu būt tas, ka Rosstat uzskaita tikai tos emigrantus, kas oficiāli pārdeklarējas, bet lielākā daļa emigrantu aizvien deklarēto dzīvesvietu Krievijā saglabā.

Saskaņā ar ANO datiem Krievija ir trešā valsts pasaulē pēc pilsoņu, kuri pamatā dzīvo ārzemēs, skaita. Citas zemes ir pastāvīgā dzīvesvieta aptuveni 10,6 miljoniem Krievijas pilsoņu, tādējādi iepaliekot tikai no Indijas un Meksikas.

Top komentāri

dzīves dziņu nepiemānīsi
d
Milzīgā, gadsimtos Krievijas sagrābtā teritorija tukšojas. Būs vieta, kur doties DA Āzijas iedzīvotājiem nākamās lielās tautu staigāšanas laikā. Un tas notiks bez teritorijas iekarošanas - migrācijas ceļā.
Arķoms
A
Tikai muļķi tic imperiālās Krievijas oficiālajai statistikai.
Ilona Kulda
I
Kremļa režīms melo visiem un visur
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits