Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Minskā protestē pret Krievijas aviobāzi

Vairāki simti cilvēku svētdien Minskā piedalījās protesta akcijā pret Krievijas aviobāzes izvietošanu Baltkrievijas teritorijā. Nesankcionētā akcija turpinājusies vairāk nekā stundu, milicija tās rīkošanai nekādus šķēršļus nelika.

Laikraksts "Belorusskij partizan" vēsta, ka akcijā piedalījušies ap 300 cilvēku, bet ziņu aģentūra TASS min, ka Baltkrievijas galvaspilsētas Brīvības laukumā bijuši 400 līdz 500 cilvēku.

Akciju organizēja opozīcijas politiķi, arī bijušie prezidenta vēlēšanu kandidāti Vladimirs Ņekļajevs un Nikolajs Statkevičs. Uzrunājot akcijas dalībniekus, viņi uzsvēra, ka bāzes izvietošana Baltkrievijas drošību nevairos.

"Ja nebūtu Ukrainas, Donbasa piemēra, tad varētu teikt - nu un kas, nu, izvietos bāzes. Daudz pasaulē svešu bāzu. Bet arī Krimā bija Krievijas bāze, no kuras tika sagrābta Ukrainas teritorijas daļa. Ja tur bija kas tāds, tad kāpēc pie mums nevarētu būt kā tāda?" vaicāja Ņekļajevs. "No tās puses, no kuras mūs grasās aizstāvēt [Krievijas karavīri], mums neuzbruks. Nedz Polija, nedz Lietuva, nedz Latvija mums neuzbruks."

Akcijas dalībnieki skandēja - "Karam - "nē"!", ""Nē" svešām kara bāzēm!" un "Lai dzīvo Baltkrievija!". Daudzi akcijas dalībnieki bija ieradušies ar pašdarinātiem plakātiem un balti sarkani baltiem karogiem.

"Mēs nekad nevienam neesam uzbrukuši, un mēs to nedarīsim. Lieciet mūs mierā mūsu zemē," pūlim sacīja viens no opozīcijas līderiem Vladimirs Ņekļajevs.

Pēc pasākuma protestētāji pieņēma rezolūciju, kurā tika norādīts, ka Krievijas bāzes celšana būtu "pretrunā ar Baltkrievijas konstitūciju".

"Tas ir drauds mūsu neatkarībai un baltkrievu dzīvesveidam," teikts rezolūcijas tekstā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins septembra beigās deva rīkojumu panākt vienošanos ar Minsku par Krievijas Gaisa spēku bāzes izveidošanu Baltkrievijā

Viņš arī licis Krievijas Aizsardzības, kā arī Ārlietu ministrijai šajā jautājumā risināt sarunas ar Minsku. Sarunu veiksmīga iznākuma rezultātā Krievijas ministrijām ir jāparaksta līgums no Krievijas puses.

Debates par Krievijas aviobāzes izveidošanu Baltkrievijā notiek jau kopš 2013.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits