Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Miris bijušais Krievijas antidopinga aģentūras direktors

Svētdien 50 gadu vecumā miris bijušais Krievijas antidopinga aģentūras (RUSADA) izpilddirektors Ņikita Kamajevs, kurš no amata atkāpās, izraisoties skandālam par Krievijas vieglatlētu vidū plaši izplatīto dopinga lietošanu, pavēstīja aģentūras bijušais ģenerāldirektors Ramils Habrijevs.

"Notikušais izskatās pēc plaša infarkta," Habrijeva teikto citē ziņu aģentūra TASS. "Es uzzināju, ka viņš bijis slēpot, pārnācis mājās un sajutis sāpes sirds rajonā. Izsauca "ātros", bet viņiem vairs neizdevās palaist sirdi."

Kamajevs RUSADA izpilddirektora amatā atradās kopš 2011.gada. Kopā ar Habrijevu un vairākiem citiem RUSADA vadītājiem viņš atkāpās no amata decembrī, izskanot apsūdzībām, ka Krievijas vieglatlēti masveidā lietojuši dopinga preparātus.

Starptautiskā Vieglatlētikas savienība (IAAF) 8.februārī publiskoja sarakstu ar vairāk nekā 4000 Krievijas vieglatlētiem, kuri diskvalificēti no starptautiskajām sacensībām.

Kā zināms, sistemātisko dopinga pārkāpumu dēļ Krievijas Vieglatlētikas federācija ir diskvalificēta, tādēļ krievu sportisti nevar piedalīties sacensībās un apdraudēta ir arī viņu dalība Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits