Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

No Krievijas kinoteātriem izmēž melno komēdiju Staļina nāve

Krievijas Kultūras ministrija nolēmusi nepieļaut melnās komēdijas Staļina nāve izrādīšanu Krievijas kinoteātros, kur to bija paredzēts sākt demonstrēt no 25. janvāra, vēsta Krievijas mediji.

Kultūras ministrijas amatpersonas esot noskatījušās šo filmu un raksturojušas to kā garlaicīgu, pretīgu un apvainojošu.

Lēmums pieņemts pēc tam, kad vairāki kultūras jomas darboņi esot iesnieguši kultūras ministram Vladimiram Medinskim vēstuli ar iebildumiem par plānu demonstrēt Krievijā šo filmu, kas "izkropļo mūsu valsts vēsturi" un rāda "ekstrēmisma elementus". Filmu bija plānots izrādīt nedaudzos kinoteātros pēc tam, kad vietējie izplatītāji Volga Film ieguvuši sertifikātu.

Melnā komēdija Staļina nāve sava žanra ietvaros demonstrē cīņu par varu pēc padomju līdera nāves. Filmas pirmizrāde notika pērn septembrī. Kopš janvāra sākuma tā skatāma arī kinoteātros Latvijā.

Filmu Staļina nāve veidojis itāļu izcelsmes skotu režisors Armando Januči. Filmā piedalījušies Džefrijs Tambors, Džeisons Aizeks, Olga Kuriļenko, Stīvs Bušemi un Ruperts Frends.

 

Top komentāri

loģika
l
Ja Kremļa cenzoreļi aizliedz, tad ir vērts noskatīties!
vasja
v
faktiski tas krieviņu laiks CCCP laikā traģikomēdija vai kaut kas no ''durdoma'' dzīves arī laiks 1953.gadā pēc Džugašvili nāves supertraģikomisks - zirnekļu cīņa stikla burkā
Raimurgonds
R
Vot ko no krieviem var mācīties, tas ir kā tikt galā ar politiskiem pretiniekiem. Ir cilvēks ir problēma, nav cilvēka, nav problēmas. Lindermanu izsūtīja, dumjie latviešu politiķi pieņema - sveiks, referendum! Spēle vēl nav galā. Ui, ilgi vēl mūs priecēs ar saviem priekšnesumiem, biedrenes zdančukovas, biedri mimļukins, raimonds. biedrs huilo grafists. u.c. sūdi. Nu a mēs, ko? Piekakā pie mūsu durvīm, mēs satīram, atstājam tualetes papīru, bļodu ar ūden, ziepes un vienreiz lietojamos dvieļus. Vēl pieliekam plakātu ar aicinājumu ievērot personīgo higienu un izlietotos papīrus mest papīrgrozā. Vēl tikai vajag pielikt Lietotāju atsauksmju un ierosinājumu grāmatu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits