Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināta - Čečenijā nolaupīta un atrasta nogalināta Krievijas cilvēktiesību aizstāve

Čečenijas galvaspilsētā Groznijā trešdien no rīta netālu no savas mājas tika nolaupīta Krievijas cilvēktiesību aizstāvības centra _Memorial _darbiniece Nataļja Estemirova. Viņas mirstīgās atliekas atrastas Ingušijā, vēsta news.ru, atsaucoties uz aģentūru ITAR-TASS.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs trešdien pauda sašutumu par prominentās cilvēktiesību aktīvistes Nataļjas Esterimovas slepkavību un devis rīkojumu veikt augstākā līmeņa izmeklēšanu, ziņo LETA.

"Viņš pauda sašutumu par šo slepkavību un pavēlēja Ģenerālprokuratūras izmeklēšanas komitejai spert visus nepieciešamos soļus," sacīja Kremļa preses pārstāve Nataļja Timakova.

N.Esterimova netālu no savas mājas ar spēku iesēdināta automašīnā, viņa tikai paspējusi izkliegt, ka viņu nolaupa, teikts organizācijas Memorial paziņojumā.

«Līķim bija divi ievainojumi galvā, ir skaidrs, ka viņa rītā tika noslepkavota,» sacījusi Iekšlietu ministrijas preses pārstāve Madina Hadžijeva, raksta LETA.

N.Estemirova bija viena no vadošajām organizācijas Memorial pārstāvēm Kaukāzā, kas nodarbojās ar pazudušo cilvēku lietām. Čečenijas varas iestādes ne reizi vien bija izteikušas neapmierinātību ar viņas darbību.

Trešdien N.Estemirovai bija nozīmētas vairākas tikšanās, viņai kopā ar Čečenijas iekšlietu darbiniekiem bija jādodas uz Stavropoles novadu. Nevienā no ieplānotajām vietām N.Estemirova neieradās, nevienam nepiezvanīja.

Norūpējušies organizācijas Memorial darbinieki devās pie N.Estemirovas uz mājām, taču tur sastapa N.Estemirovas nolaupīšanas aculieciniekus, kuri tika iztaujāti.

N.Estemirova iepriekš ne reizi vien teikusi, ka pēc tam, kad Čečenijā tika pārtraukta cīņa ar teroristiem, strauji palielinājies nolaupīto cilvēku skaits. Pēc viņas domām, šajā Kaukāza zemē nolaupīto cilvēku skaits jau mērāms vairākos desmitos. Viņa sabiedrības uzmanību pievērsa tam, ka varas iestādes pēdējā laikā bieži ziņo par nogalinātiem ārvalstu kaujiniekiem, taču cilvēktiesību aizstāvjiem ir pamats domāt, ka tie ir pazudušie Kaukāza republikas iedzīvotāji.

2007.gadā viņa ieguva Annas Poļitkovskas balvu. Viņu apbalvojuši arī Eiropas un Zviedrijas parlamenti.

(papildināta ar 2. un 3.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits