Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Papildināts - Maskava briest Putina opozīcijas un atbalstītāju pasākumiem

Uz protesta gājienu Maskavā esot pulcējušies ap 70 000 opozīcijas pārstāvju, tādējādi svētdienas opozicionāru pasākumu padarot par vērienīgāko, kas Krievijas galvaspilsētā rīkots pēdējā pusgada laikā. Svētdienas demonstrācija dalībnieku ziņā pārspējot pat slaveno pērnā gada10.decembrī rīkoto opozīcionāru pasākumu.

Kā zināms, V.Putina inaugurācijas ceremonija paredzēta 7.maijā, savukārt svētdien plkst.16.00 sācies viņa opozicionāru gājiens Miljonu maršs, bet plkst.18.00 sāksies viņa atbalstītāju kultūras pasākums

Kāds vīrietis, kurš vēlējies iemūžināt demonstrantu pūli, nokritis no balkona un nosities, atsaucoties uz Lenta.ru un Itar-Tass, ziņo portāls themoscowtimes.com. Vīrietis nokritis no ēkas piektā vai sestā stāva.

Vladimira Putina opozīcijas un atbalstītāju pasākumu gaidās Maskavā un citās Krievijas pilsētās aizturēti vairāki opozīcijas pārstāvji, ziņo Krievijas mediji. Galvaspilsētā varasiestādes izvietojušas lielus policijas spēkus, gājējiem slēdzot Manēžas laukumu, kad uzzinājušas par opozicionāru ieceri uzsliet tur telšu pilsētiņu.

Opozīcijas pārstāvji paziņojuši, ka plāno vismaz 10 000 dalībnieku šī vakara pasākumā, lai arī pilsētas vadība iepriekš saskaņojusi tikai 5000 lielu dalībnieku skaitu, vēsta izdevums themoscowtimes.com.

Pēcpusdienā Bolotnaja laukumā, kurā opozicionāru gājiena noslēgumā iecerējuši pulcēties pasākuma dalībnieki, aizturēti divi grupas Solidaritāte pārstāvji, uz aģentūru Interfax atsaucas izdevums themoscowtimes.com. Lai arī policija nav paziņojusi aizturēšanas iemeslu, novērotāji ziņo, ka aizturētie rokās nesuši teltis.

Pilsētas vadība līdz vakaram ir slēgusi 12 metro stacijas, ņemot vērā pasākumus, kas iecerēti galvaspilsētas centrā. Jāpiebilst, ka šajā nedēļas nogalē Maskavā notiek arī vērienīgi mēģinājumi 9.maija jeb Uzvaras dienas svinību parādei.

Mediji ziņo, ka vairākās Krievijas pilsētās varasiestādes aizturējušas personas, kas grasījušies doties uz Maskavas opozicionāru pasākumu. Varasiestādes notikušo plašāk nekomentē.

Patlaban opozīcijas gājiena dalībnieki pulcējas pie metāla detektoriem pie metro stacijas Oktjabrjskaja, lai nokļūtu gājiena sākumpunktā.

Papildinātas pirmās trīs rindkopas - red.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits