Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pilotu aukstasinība un iemaņas izglābj 233 dzīvības

233 cilvēki - 226 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi - varēja atviegloti uzelpot pēc tam, kad pilotu meistarība un krietna deva veiksmes palīdzēja izvairīties no traģēdijas. Lidsabiedrības Ural Airlines laineris Airbus A321 veiksmīgi nosēdās kukurūzas laukā netālu no lidostas pēc tam, kad lidmašīna ielidoja kaiju barā un putni tika ierauti dzinējos, tos sabojājot.

Lidmašīna _Airbus A321_ bija devusies ceļā no Žukovska lidostas Maskavā uz Simferopoli okupētajā Krimā. Neilgi pēc pacelšanās lidmašīna ielidoja kaiju barā, lidmašīnas dzinēji tika sabojāti un lidojumu nebija iespējams turpināt. Lidmašīnas pilotiem neatlika nekas cits kā veikt ārkārtas nosēšanos turpat netālu - ne vairāk kā kilometru no lidostas. 

Par laimi blakus lidostai bija kukurūzas lauks, kurā pilotiem veiksmīgi izdevās nosēdināt lidmašīnu.

Aviokompānija nekavējās uzslavēt pilotus - 41 gadu veco Damiru Jusupovu un otro pilotu, vien 23 gadus veco Georgiju Murzinu - par profesionālo rīcību.

"Tikai pateicoties pilotu profesionalitātei, savaldībai un koordinētajai rīcībai izdevās nosēdināt lidmašīnu un izvairīties no traģiska iznākuma," paziņojumā savus darbiniekus uzslavēja Ural Airlines

Tiesa, avārijas nosēšanās laikā vairāki cilvēki guva ievainojumus - mediķu palīdzība kopumā bija nepieciešama 55 pasažieriem, tostarp 17 bērniem, vēsta Krievijas ziņu aģentūra TASS. Hospitalizācija bija nepieciešama sešiem cilvēkiem.

Pati lidmašīna incidentā bojāta tik pamatīgi, ka to nebūšot lietderīgi remontēt.

Top komentāri

Līna
L
Piloti malači, visu cieņu
Čkalovs
Č
Kas teica, ka mums švaki žurnālisti? Redz, kā stāstā par aviokatastrofu iemanījās pieminēt Krimas okupāciju! Pasaules klase! Patiesībā jau nekāda nedabīga varonība tur nebija. Piloti bieži vien ir spiesti nosēdināt lidmašīnu uz vēdera, viņi ir tam apmācīti. Cilvēki palika dzīvi tāpēc, ka lidmašīnas konstrukcija deva iespēju nezaudēt vadību pēc abu galveno dzinēju apstāšanās. Parasti lidmašīnas astē ir vēl viens dzinējs, kurš ražo elektrību.
S@ES
S
Airbus konstruktori izglābj 233 dzīvības... Nez vai lidojot ar Superjet nebūtu diemžēl divreiz mazāka , bet līķu kaudze ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits