Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pleskavas apgabals vēlas ieviest bezvīzu režīmu

Krievijas valdība saņēmusi Pleskavas apgabala gubernatora Mihaila Vederņikova priekšlikumu ieviest trīs dienu bezvīzu režīmu ārvalstu tūristiem, kas apmeklē šo apgabalu, šādi cerot palielināt tūristu skaitu no Latvijas un Igaunijas.

Pēc Pleskavas apgabala amatpersonu aplēsēm, šāds trīs dienu bezvīzu režīms ļautu trīskārt palielināt tūristu skaitu no apgabala kaimiņvalstīm Latvijas un Igaunijas, Krievijas ziņu aģentūrai TASS sacījusi Pleskavas apgabala tūrisma komitejas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Olga Kačnova.

Pēc viņas teiktā, ienākošo tūrismu no kaimiņvalstīm ierobežo Krievijas vīzu augstā cena, tāpēc Pleskavas apgabals ir ieinteresēts iegūt atļauju izsniegt bezmaksas elektroniskās vīzas vai noteikt tūristiem bezvīzu režīmu. Vairākiem Krievijas reģioniem ir tiesības izsniegt bezmaksas elektroniskās vīzas, kas derīgas līdz astoņām dienām.

''Ļoti daudzi Latvijas un Igaunijas pilsoņi ir gatavi un vēlas braukt pie mums, taču (..) vienreizējā vīza ārzemniekiem maksā apmēram 80 eiro, tā ir būtiska barjera," sacīja Kačnova.

2018.gadā Pleskavas apgabalu ekskursiju grupās apmeklēja apmēram viens miljons cilvēku, kā arī apmēram 400 000 individuālo tūristu, no kuriem tikai 10% bija no ārvalstīm.

Top komentāri

.
.
Savulaik no Latvijas PSR uz Pleskavas tirgu vedu tirgot kartupeļus. Labā atmiņā palikusi tualete pie tirgus, kuras priekštelpā pie sienas bija pisuāri, un tikai tālāk telpas bija ar apzīmējumiem "Kungiem" un "Dāmām". Vēl bija tirgus ēdnīca, kurā varēja dabūt vārītu liellopa tesmeni ar kāpostiem. Citas gaļas nebija, zivju arī. Pie sāls trauciņiem uz galdiem bija uzraksts- ar pirkstiem un olām sālī nelīst! Atceros pamestās daudzzīvokļu mājas Pleskavas pievārtē, un to, ka vienmēr pastāvēja risks, ka mašīnai būs sadurtas riepas- Latvijas numurzīmes bija neērtas. Nav ne mazākās vēlēšanās tur atgriezties. Ne ar vīzu, ne bez.
Dostojevskis
D
Neesmu gatavs maksāt nedz 80, nedz arī pat 8 eiro par braukšanu pa maršrutu, kuru kādreiz mēroju par brīvu. Principā. Lai blenž uz savām pilīm paši! Un tad vēl tā atšķirīgā cena ārzemniekiem un pašmāju ļaudīm...!
bet
b
Nespēju iztēloties, ko Pleskavā var redzēt? Ja dažādi ušakovi ir pārvērtuši "Mazo Parīzi" par "Lielo Pleskavu", tas nebūt nenozīmē, ka Pleskavai ir ticis kauts kas no Parīzes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits