Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Policija Maskavā īslaicīgi aiztur britu geju tiesību aktīvistu

Krievijas policija ceturtdien īslaicīgi aizturējusi britu politisko aktīvistu un geju tiesību aizstāvi Pīteru Tetčelu, jo viņš protestējis netālu no Kremļa.

66 gadus vecais Tetčels tika nofotografēts netālu no Kremļa, turam rokās plakātu ar paziņojumu, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins neko nedara, lai novērstu homoseksuāļu spīdzināšanu Čečenijā.

Aktīvists tviterī ar mirkļabirkām #RainbowRussians un #WorldCup2018 paziņoja, ka viņš nogādāts policijas iecirknī, bet vēlāk atbrīvots.

"Esmu runājis ar ģenerālkonsulu, kurš saka, ka viņš atbrīvots pret galvojumu un pret viņu izturējušies labi," tviterī paziņoja kāds Pītera Tetčela Fonda darbinieks.

Tetčels savu protestu sarīkoja pāris stundas pirms Pasaules kausa finālturnīra futbolā atklāšanas spēles Maskavā starp Krieviju un Saūda Arābiju.

Slejā laikrakstā The Guardian Tetčels trešdien norādīja, ka Maskavā cenšas nekrist acīs un izvairīties no Krievijas drošības dienesta. Viņš atklāja, ka Krieviju apmeklē jau sesto reizi, lai atbalstītu vietējos lesbiešu, geju, biseksuāļu un transseksuāļu (LGBT+) tiesību aktīvistus, kuri organizē parādes un protestus.

"Katru reizi tos apspieda varasiestādes, dažreiz vardarbīgi," norādīja Tetčels.

"LGBT+ cilvēki un daudzi citi krievi cieš no valsts sankcionētas vajāšanas un galēji labējo vardarbības," norādīja aktīvists, uzsverot, ka pret to ir jācīnās.

 

Top komentāri

Hmm
H
Man nav ne mazāko simpātiju pret Krieviju, tomēr es gribētu atgādināt, ka Spānijā jau kopš rudens ir vairāki politieslodzītie - gan kataloņu tautas vēlētie deputāti, gan sabiedrisko organizāciju līderi. Salīdzinot ar vairāk nekā pusgadu turēšanu Spānijas cietumos īslaicīgā aizturēšana Krievijā nav tik svarīga. Ja Diena pievērš uzmanību šai īslaicīgai aizturēšanai, tad būtu jāsagaida no Dienas, ka par Spānijas politieslodzītajiem tā rakstīs katru dienu.
Pravietisnejaukais
P
Homoseksualitāte ir negantība no Dieva viedokļa. Dievs neļausies apsmieties. Krievijā šo saprot pulka labāk, nekā izvirtušajos t.s. "rietumos". Ja Krievijā britu aktīvistam iet tik smagi ... varbūt lai aidodas uz Emirātiem, vai Irānu un pavisina savus plakātiņus tur... .
rekur
r
Spriežot pēc fotogrāfijas, minētais zēns Sarkanajā laukumā rīkoja, iepriekš izziņotu presei, politisku provokāciju , cerībā, ka policija viņu sitīs un britu žurnālisti varēs nofotogrāfēt krievu policijas zvērības. Iecerētais nesanāca.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits