Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pompeo un Lavrovs pauž ASV un Krievijas gatavību uzlabot attiecības

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs otrdien pavēstīja, ka abas valstis ir gatavas uzlabot attiecības.

Tiekoties ar Lavrovu Krievijas dienvidu pilsētā Sočos, Pompeo pauda cerības, ka abas valstis var stabilizēt attiecības.

"Es esmu šeit šodien tāpēc, ka prezidents [Donalds] Tramps ir apņēmies uzlabot šīs attiecības," paziņoja Pompeo. "Mums ir domstarpības - katra valsts aizsargās savas intereses un rūpēsies par saviem cilvēkiem, taču mums nav jābūt pretiniekiem katrā jautājumā."

Savukārt Lavrovs pavēstīja, ka Krievija ir gatava pāršķirt jaunu lappusi attiecībās.

"Es uzskatu, ka ir laiks sākt veidot jaunu, atbildīgāku un konstruktīvāku problēmu savstarpējo izpratnes matricu," sacīja Lavrovs. "Mēs saprotam, ka abās pusēs ir uzkrājušies daudz aizspriedumu un aizdomu. Mēs no tā neko neiegūsim."

Preses konferencē pēc sarunām Pompeo pavēstīja, ka brīdinājis Krieviju neiejaukties nākamgad paredzētajās ASV prezidenta vēlēšanās un ka Krievijai ir jādemonstrē iejaukšanās izbeigšana.

Ja Krievija iejauksies 2020.gada vēlēšanās, "tas mūsu attiecības nostādīs vēl sliktākā vietā", sacīja Pompeo, aicinot Krieviju "demonstrēt, ka šāda veida aktivitātes ir pagātne".

Savukārt Lavrovs paziņoja, ka apsūdzības par Trampa kampaņas sadarbošanos ar Krieviju pagājušajās vēlēšanās ir absolūta fikcija.

Pompeo arī pavēstīja, ka aicinājis Krieviju beigt atbalstīt Venecuēlas prezidentu Nikolasu Maduro, taču Maskava šo aicinājumu noraidījusi.

Tāpat Pompeo pauda cerību, ka Krievija spēs vienoties ar jauno Ukrainas varu par sagūstīto ukraiņu jūrnieku atbrīvošanu.

Savukārt Lavrovs paziņoja, ka Kremlis pozitīvi atbildēs uz oficiālu Vašingtonas lūgumu organizēt abu valstu prezidentu tikšanos jūnijā Japānas pilsētā Osakā paredzētajā G20 samitā.

Vēlāk Pompeo ir paredzēta tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, taču, kā norādījis Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, Krievija Pompeo un Lavrova tikšanos uzskata par galveno notikumu.

Sekojošā tikšanās ar Putinu būs iespēja Pompeo un Lavrovam pasniegt "savu sarunu rezultātus un apspriest acīmredzamos jautājumus", paziņoja Peskovs.

Šī ir pirmā Pomepo vizīte Krievijā valsts sekretāra amatā un augstākās abu pušu sarunas teju gada laikā.

ASV un Krievijas starpā ir domstarpības virknē jautājumu, tostarp par Irānu, Venecuēlu, Ukrainu un ieroču kontroli.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

interesanti
i
Nekas vairāk, kā pieklājīga diplomātija.
Ass
A
Si ka cepjamies redzot ka bosi maina politisko virzienu .Ko nu ,jāgaida pavēle uz kuru pusi riet,apjukums.Ko darīsit ja ASV pasludinās Krieviju par partneri ekonomika un militārajā joma?Ja nu Lv riešana vairs nebūs vajadzīga ASV bosiem un norakstīs visus tāpat ka Lībijā !un bus jāpierod pie secinājuma ka esam tikai mainas sīknauda liela spēle.
krievija ATPISIES!
k
jebkada laiziishanaas ap krievu teroristiem ir terorisma atbalstiishana,un tadu popmpeo ari butu jatiesaa kaa teroristu..?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits