Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pretrunīgas ziņas par apšaudēm un kaujām Belgorodas apgabalā

Ceturtdien izskan pretrunīgi ziņojumi par apšaudēm un kaujām Krievijas Belgorodas apgabalā, kas robežojas ar Ukrainu, vēsta Radio Brīvība.

Platformā "Telegram" vairākos kanālos, arī prokremliskos, jau agrā rītā parādījās ziņojumi par it kā notikušu tanku uzbrukumu robežas kontrolpunktam pie Šebekinas, kas jau iepriekš tika apšaudīta.

Vietējie "Telegram" kanāli ziņo, ka ceturtdienas pēcpusdienā nograndis sprādziens Belgorodas pilsētā. Kā teikts vienā "Telegram" kanālā, Belgorodā "nokritusi bumba no kaut kāda iznīcinātāja vai reaktīvā bezpilota lidaparāta".

Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs paziņoja, ka pilsētā uz braucamās daļas nogāzies bezpilota lidaparāts, kā rezultātā cietuši divi cilvēki.

Krievu Brīvprātīgo korpusa (RDK) karotāji, kas cīnās Ukrainas pusē un nule kā uzņēmušies atbildību par neseno reidu Belgorodas apgabala Graivoronas rajonā, publicējuši video, kurā ziņo par otro fāzi uzbrukumam Krievijas teritorijā.
"RDK karotāji atkal cīnās Krievijas teritorijā. Pavisam drīz būs redzama Šebekinas nomale," sacīja viens no karotājiem.
 
Tiesa gan, nav skaidrs, kur video uzņemts, norāda "Radio Brīvība".
 
RDK arī paziņoja, ka ar daudzlādiņu reaktīvajām iekārtām "Grad" Šebekinā apšauda Iekšlietu ministrijas nodaļas ēku.
Pārbaudīt šos, kā arī citu pušu apgalvojumus par aktīvo kauju darbību gaitu operatīvi nav iespējams.
Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs apgalvo, ka Ukrainas karavīru apgabalā šobrīd nav, bet apšaudes turpinās. To veikšanā Krievijas varas pārstāvji vaino Ukrainu.
 
RDK karotāji video norāda, ka apšaudes veic Krievijas armija.
 
Gladkovs vienlaikus netiešā veidā apstiprina sadursmes. Atbilstoši viņa vārdiem "uz vietas" ir armija, robežsargi, Federālais Drošības dienests (FSB) un nacionālā gvarde.
 
Belgorodas operatīvais štābs apgalvo, ka "nekādas Ukrainas Bruņoto spēku izlaušanās nav", tomēr Šebekinas rajonā ir "sarežģīts stāvoklis, notiek apšaudes, dzirdamas kaujas skaņas", vēsta Krievijas ziņu aģentūra TASS.
 
Gubernators apliecināja, ka par situāciju uz robežas ziņojis valsts autoritārajam līderim Vladimiram Putinam.
 
Šebekinas rajona skolēniem atcelti skolas beigšanas eksāmeni, viņš piebilda.

Krievijas Aizsardzības ministrija ceturtdienas pēcpusdienā izplatīja paziņojumu, kurā apgalvots,  ka  "spēki līdz divām motorozēto kājnieku rotām, pastiprinātām ar tankiem, mēģināja iebrukt Krievijas Federācijas teritorijā Novaja Tavolžankas apdzīvotās vietas un starptautiskā automobiļu [robežas] kontrolpunkta "Šebekina" rajonā". Šie spēki paziņojumā nodēvēti par "Ukrainas teroristiskajiem formējumiem", piebilstot, ka Krievijas karavīri robežas pārkāpšanu neesot pieļāvuši.

Ukrainas armijas un valsts varas pārstāvji ziņojumus par apšaudēm un iespējamām kaujām Krievijas teritorijā nav komentējuši.
Kad notika iepriekšējie RDK reidi pāri robežai, Kijiva skaidroja, ka Ukrainai ar tiem nav tieša sakara, ka korpuss nav bruņoto spēku sastāvā un ka tā rindās ir Krievijas pilsoņi.
 
Krievija 2022.gada 24.februārī sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, uzbrukumu cita starpā veicot arī no Belgorodas apgabala. No šī reģiona tika veikts uzbrukums Harkivai un Sumiem.
 
Pērn septembrī pēc Ukrainas pretuzbrukuma Krievijas karaspēks pameta teju visu Harkivas apgabalu.
 
Pēdējā laikā vietvaras pārstāvji ziņo par Šebekinas apšaudīšanu teju katru dienu. Ukraina šīs ziņas nekomentē.

papildināts ar 3.-4.rinkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits