Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Prigožina lidmašīnas stjuarte stāstījusi par dīvainu remontu pirms izlidošanas

Krievijā avarējušās algotņu grupējuma Vagner vadītāja Jevgeņija Prigožina lidmašīnas Embraer stjuarte bija stāstījusi tuviniekiem par šīs lidmašīnas dīvainu remontu pirms izlidošanas, ceturtdien ziņoja Telegram kanāls VČK-OGPU.

Stjuarte Kristīna Raspopova, kas ir starp lidmašīnas katastrofas upuriem, bija stāstījusi saviem radiniekiem, ka lidmašīna pirms izlidošanas bijusi nosūtīta uz "īstermiņa un nesaprotamu remontu".

"Katastrofu cietušās lidmašīnas stjuarte ir māsa prokurora vietniekam vienā no Čeļabinskas apgabala pilsētām. Viņš paskaidroja, ka Kristīna Raspopova pirms dažām dienām atlidojusi uz Maskavu, kur gaidījusi izlidošanu uz Sanktpēterburgu. Trešdien viņi sazvanījās un sieviete sacīja, ka apkalpe gaida svarīgu zvanu par to, vai lidot šodien vai rīt. Turklāt saskaņā ar stjuartes teikto lidmašīna pirms izlidošanas bijusi remontā," ziņoja "VČK-OGPU".

"Telegram" kanāla ziņu avots arī vēstīja, ka Prigožina lidmašīna lidojusi virs Tveras apgabala augšējā gaisa telpā, bet nav uzturējusi sakarus ar Tveras lidojumu vadības centru. Lidmašīna nesazinājās ar Tveras dienestiem un nesūtīja nekādus signālus, visa vadība tika veikta no Maskavas. 

Vietnē "Flight Radar" bija redzams, ka lidmašīna "Embraer Legacy 600" ar reģistrācijas numuru RA-02795, kas pieder Prigožinam, lido virs Tveras apgabala, bet pēc tam pazūd no radaru ekrāniem. Lidmašīna nogāzusies pie Bologojes rajona Kuženkinas ciema.

Krievijas federālā aviācijas pārvalde "Rosaviacija" trešdienas vakarā apstiprināja, ka Prigožins atradies lidmašīnā, kuras katastrofā visi desmit tajā esošie cilvēki gājuši bojā.

Saskaņā ar "Rosaviacija" datiem lidmašīnā atradās septiņi pasažieri - Sergejs Propustins, Jevgeņijs Makarjans, Aleksandrs Totmins, Valērijs Čekalovs, Dmitrijs Utkins, Nikolajs Matusejevs, Jevgeņijs Prigožins, un trīs apkalpes locekļi - lidmašīnas komandieris Aleksejs Ļevšins, otrais pilots Rustams Karimovs, stjuarte Kristīna Raspopova.

Starp lidmašīnas pasažieriem bija ne tikai Prigožins, bet arī viņa vietnieks Valērijs Čekalovs, kurš bija atbildīgs par "Vagner" drošības dienesta darbu, un viens no "Vagner" komandieriem Dmitrijs Utkins, no kura segvārda cēlies "Vagner" nosaukums.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits