Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Putins raidījumā atainots kā līderis, kam "rūp parasto cilvēku problēmas", vienlaikus arī kā fiziski spēcīgs cilvēks, kuram garš pārgājiens kalnos ir tīrais nieks

Putina rūkošo reitingu cer glābt ar slavinošu iknedēļas raidījumu

Kremļa pārraudzībā esošais telekanāls Rossija-1 svētdien translēja pirmo sēriju raidījumu ciklam par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Daudzus krievus nokaitinājusi pensiju reforma, kuras rezultātā plānots palielināt pensionēšanās vecumu, un uz šāda politiskā fona Putina popularitātes rādītāji ir zemākie pēdējo septiņu gadu laikā. Nu slavinošajā raidījumā Maskava. Kremlis. Putins ik nedēļas nogali stunda tiks veltīta, lai izceltu gan Kremļa saimnieka "rūpes par tautu", gan viņa "personības labākās īpašības", vēsta Meduza.

Jāatgādina, ka iecerētā pensionēšanās vecuma palielināšana vīriešiem no 60 līdz 65 gadiem un sievietēm no 55 līdz 63 gadiem sastapās ar plašu pretestību sabiedrībā, kā rezultātā būtiski saruka arī Putina reitings. Sabiedrības sašutums ir visai likumsakarīgs - ANO un Pasaules Bankas statistika liecina, ka tādējādi pensiju nesagaidītu vairāk nekā 40% Krievijas vīriešu, kuri mirst jaunāki par 65 gadiem. Aizvadītajā nedēļā Putins daļēji piekāpies un piekritis, ka sievietēm jaunais pensionēšanās vecums būs 60 gadi, tāpat pensijā ātrāk varēšot doties sievietes, kuras pasaulē laidušas trīs vai vairāk bērnus.

Nu ar Rossija-1 raidījuma palīdzību lūkots Putina popularitāti atkal celt, atainojot viņu kā veiksmīgu līderi. Raidījuma pirmajā sērijā, runājot par pensiju reformu, tika izcelta Kremļa saimnieka "atbildības izjūta, risinot šo jautājumu", bet netika pieminēti protesti pret reformu. Tajos piedalījās tūkstošiem cilvēku. Levada centra jūlijā veiktajā aptaujā secināts, ka pret pensiju reformu iebilst 89% Krievijas iedzīvotāju.

Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs raidījumā izteicies: "Putins nemīl tikai bērnus vien, viņš mīl cilvēkus vispār. Viņš ir ļoti humāns cilvēks!" 

Raidījumā plaši vēstīts par Putina reģionālajām vizītēm - Sočos, kur notika tikšanās ar studentiem, kā arī Kemerovā, pilsētā, kur pērn notika traģiskais ugunsgrēks lielveikalā. Putins ne pirmo gadu ir prezidents un "varētu arī tik ļoti vairs neiespringt", bet viņam "ir svarīgi tikties ar cilvēkiem, lai labāk izprastu, kas viņus satrauc," Kremļa saimnieku cildina raidījums. Tāpat Putins nedēļas laikā pabijis Novosibirskā, Omskā, kā arī atpūties Sibīrijā kopā ar politisko eliti, tostarp aizsardzības ministru Sergeju Šoigu. Šī atpūta iemūžināta fotogrāfijās, ko pēc tam izplatīja Krievijas ziņu aģentūras, kā ierasti Putinu atainojot kā fiziski spēcīgu un aktīvu līderi un pat minot, ka "pārgājiena laikā sastapti paši bailīgākie no savvaļas dzīvniekiem - mežāži -, bet no prezidenta tie prom nebēga".

Putina fiziskos dotumus slavinošajā raidījumā izcēlis arī Peskovs, norādot, ka Putins 65 gadu vecumā ik dienu pusotru stundu pavada trenējoties. The Moscow Times arī izceļ, ka jaunais raidījums programmā iekļauts, neskatoties uz faktu, ka arī ziņu izlaidumos valsts kontrolētajās televīzijās būtiska daļa laika tiek veltīta Putina aktivitāšu atainojumam.

Jāatgādina, ka Krievijā prezidenta tēls regulāri tiek spodrināts, publicējot fotogrāfijas ar Putinu gan atpūtā, gan viesojoties dažādās reģionu pilsētās, tiekoties ar strādniekiem un iedzīvotājiem. Tāpat prezidenta slavināšanā iesaistās arī preses izdevumi, piemēram, tabloīds Zvezdi i Soveti izdod kalendāru, kas faktiski ir Putina bilžu galerija ar iedvesmojošiem citātiem.

Top komentāri

Junkurs
J
"pārgājiena laikā sastapti paši bailīgākie no savvaļas dzīvniekiem - mežāži, bet no prezidenta tie prom nebēga", jo viņš tos ar skatienu vien pienagloja uz vietas.
ieteikums
i
Reitinga celšanai, lai pamēģina Viagru.
:)
:
Viņu tai kalnā tak ar helikopteru uzvilka un nometa pie mežāžiem.Kozlu mesto u kozlov!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits