Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Putins atklājis iepriekš neizpaustu savas biogrāfijas detaļu

Atzīmējot pareizticīgo Ziemassvētkus ar simbolisku haubices salūta šāvienu Sanktpēterburgā, Ņevas upes krastā, Krievijas prezidents Vladimirs Putins atklājis viņa oficiālajā biogrāfijā iepriekš neminētu lietu - viņa dienesta pakāpi Sarkanajā armijā, vēsta The Guardian.

Putins pasākuma laikā izteicās, ka bijis artilērijas leitnants un tiesīgs komandēt 122 milimetru haubiču bataljonu. Sīkākas detaļas Kremļa saimnieks gan nekomentēja. 

Iepriekš šādas ziņas nebija nākušas klajā - saskaņā ar Kremļa oficiālo versiju, Putins uzreiz pēc Ļeņingradas Valsts universitātes juridiskās fakultātes absolvēšanas 1975. gadā esot pievienojies VDK, kur dienestā pavadījis 16 gadus, proti, līdz PSRS sabrukumam 1991 .gadā, un dienestu VDK noslēdzis pulkvežleitnanta pakāpē.

Tomēr jāatgādina, ka augstskolās, kā raksta pētnieks Indulis Zvirgzdiņš, bija "jāveido militārās katedras vai nodaļas, kurās [..] sagatavos disciplinētus, fiziski attīstītus un kara lietās apmācītus rezerves virsniekus un seržantus Sarkanajai armijai, bet ierindas dienestam nepiemērotos studentus, tāpat studentes-sievietes gatavos aizmugures dienestam [..] Lēmumam pievienotajā nolikumā paredzēts, ka augstskolās ar 5 mācību gadiem militārajai mācībai jāatvēl 450 stundas, augstskolās ar 4 mācību gadiem – 360 stundas, bet divgadīgajos skolotāju institūtos – 150 stundas." 

Iespējams, Putins savā izteikumā atsaucās uz šo rezerves virsnieka dienesta pakāpi. 

Šīs ziņas izskanējušas neilgi pēc tam, kad tapa zināms par Putina saistību ar Austrumvācijas slepeno dienestu Stasi - viņam bijusi Stasi apliecība, kas Putinam, tolaik majoram, ļāva netraucēti iekļūt Stasi birojos un tos pamest.

Top komentāri

Ceļinieks
C
Divkāršs idiotisms: 1. Arī es ap to laiku un līdzīgā veidā (taču Latvijā) ieguvu artilērijas leitnanta pakāpi, un statusu "122-mm haubiču VADA [nevis bataljona, kas varētu būt (skatiet 2.punktu) divas pakāpes augstāks par vadu, jo vidū vēl ir baterija, kas atbilst sauszemes karaspēka rōtai] komandieris" 2. Artilērijā NEBIJA bataljonu, bet gan DIVIZIONI, kas sastāvēja no baterijām, ko savukārt veidoja vadi, katrs sastāvošs no trim haubicēm
Būs labi
B
Konungs Voldemārs tikko pilnā nopietnībā klāstīja, ka viņam esot vundervafele, kura lidojot ar ātrumu, kas 28!!!! reizes pārsniedz skaņas ātrumu turklāt vēl manevrē atmosfēras blīvajos slāņos. Tas nekas, ka visi cilvēcei zināmie materiāli gaisa pretestības dēļ kūst pie ātruma lielāka 10 reizes par skaņu. Tāpēc muldoņa par lielgabaliem tāds sīkums vien ir.
Kunluns
K
Volodjas Putina priekšā fon Minhauzens nobāl kā kazlēns vilka priekšā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits