Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Putins atliktajā Uzvaras dienas parādē slavē PSRS lomu Otrajā pasaules karā

Maskavā trešdien notika koronavīrusa pandēmijas dēļ atliktā karaspēka parāde par godu Padomju Savienības uzvaras pār nacistisko Vāciju 75.gadadienai, kurā Krievijas prezidents Vladimirs Putins cildināja PSRS lomu Otrajā pasaules karā.

"Neiespējami iedomāties, kas būtu noticis ar pasauli, ja to nebūtu aizstāvējusi Sarkanā armija," Sarkanajā laukumā uzrunājot parādes dalībniekus un skatītājus, sacīja Putins.

Ierasti šī parāde notiek 9.maijā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ tā tika atlikta. 24.jūnijs par parādes norises laiku tika izvēlēts tādēļ, ka šajā datumā 1945.gadā Sarkanajā laukumā notika militārā parāde par godu Padomju Savienības uzvarai pār nacistisko Vāciju.

Trešdienas parādē piedalījās 14 000 karavīru, kā arī militārā tehnika. Parādē piedalījās arī militārpersonas no Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Indijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Ķīnas, Moldovas, Mongolijas, Serbijas, Tadžikistānas, Turkmenistānas un Uzbekistānas.

Kopā ar Putinu klātienē parādi noskatījās arī vairāku valstu vadītāji - Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, kurš bija ieradies kopā ar diviem dēliem, Kazahstānas prezidents Kasims Žomarts Tokajevs, Moldovas prezidents Igors Dodons, Serbijas prezidents Aleksandars Vučičs, Tadžikistānas prezidents Emomali Rahmons, Uzbekistānas prezidents Šavkats Mirzijojevs,  kā arī Bosnijas un Hercegovinas prezidentūras serbu pārstāvis Milorads Dodiks.

Lai noskatītos parādi, Maskavā bija ieradies arī Kirgizstānas prezidents Sooronbajs Džeenbekovs, tomēr, kad tika atklāts, ka trīs Kirgizstānas delegācija locekļi inficējušies ar koronavīrusu, Džeenbekovs pašizolējās.

Top komentāri

Ādolfs Himmelštoss
Ā
PSRS loma 2. PK izraisīšanā nav apstrīdama. Pēc lielajām brīvdienām acīmredzami bija plānots uzbrukums uz rietumiem, taču Vācija deva preventīvu triecienu pirmā.
Irlielameraticams
I
ka slimi cilvēki - punduris čekists ar urļikiem - kā bērni, kas nav dabūjuši paspēlēties
Schuzman
S
vajadzēja rīkot 22 septembrī , kad krievi ar esesiešiem rīkoja parādi Brestā. Uzsāka 2. pasaules karu , lopi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits