Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Putins paraksta likumu par pensiju reformu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien parakstījis likumu par pensionēšanās vecuma paaugstināšanu, kuru tikai dažas stundas iepriekš apstiprināja parlamenta augšpalāta.

Likums paredz, ka pensionēšanās vecums tiks pakāpeniski paaugstināts par pieciem gadiem, kamēr vīriešiem tas sasniegs 65 gadus, bet sievietēm - 60.

Valsts dome, izskatot pensiju reformas likumprojektu vēl otrajā lasījumā, apstiprināja Putina ierosinājumu sievietēm palielināt pensionēšanās vecumu tikai līdz 60 gadiem, nevis 63 gadiem, kā paredzēja valdības piedāvātais sākotnējais plāns.

Putins ar šo ierosinājumu nāca klajā augustā, piekāpjoties spiedienam mīkstināt valdības iecerēto pensiju sistēmas reformu. Taču Putins arī uzsvēra, ka nepieciešams īstenot smagus un nepopulārus pasākumus, lai novērstu draudus pašreizējai pensiju sistēmai, kurus rada "smagās demogrāfiskās problēmas".

Jūlijā parlamentā pirmajā lasījumā apstiprinātais likumprojekts paredzēja pensionēšanās vecumu sievietēm pakāpeniski paaugstināt līdz 63 gadiem, bet vīriešiem - līdz 65 gadiem. Šobrīd Krievijā sievietes var pensionēties 55 gadu vecumā, bet vīrieši 60 gadu vecumā.

Krievijā notikuši vairāki protesti pret pensiju sistēmas reformu, kuru Putina ierosinātie grozījumi nav spējuši padarīt ļaudīm tīkamāku.

Reģionālajās vēlēšanās valdošās partijas Vienotā Krievija kandidāti septembrī zaudēja gubernatora vēlēšanās četros reģionos.

Daudzviet notikuši protesti, kurus organizējuši gan Putina režīmam visumā lojālie komunisti, gan ārpussistēmas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.

Tomēr Krievijas iedzīvotāju skaits, kas ir gatavi protestēt pret pensiju reformu, septembrī ir sarucis, liecina institūta Levada-centr aptaujas dati.

Sociologs Stepans Gončarovs skaidro, ka arī pašreizējais rādītājs ir pietiekami augsts.

Pensionēšanās vecuma paaugstināšanu negatīvi vērtē 85%, liecina aptaujas rezultāti.

Tikai ceturtā daļa cilvēku uzskata, ka Putina ierosinājumi par reformas mīkstināšanu situāciju uzlabojuši.

Tomēr Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs trešdien noliedza, ka Kremli satrauktu prezidenta reitinga kritums un ka Kremļa saimnieka galvenais mērķis esot "strādāt tautas labā".

papildināta visa ziņa

Top komentāri

bet
b
Savukārt Kvebekā ir ievēlēts jauns parlaments. Absolūto vairākumu (74 vietas no 125) ir guvuši nacionālisti. Liberāļi, kas bija pie varas 15 gadus, ir sagrauti (32 vietas no 125, agrāk viņiem bija 70). Elektorāts nepiedod masveida imigrāciju. Tie nav politiķi, kas ir spiesti dzīvot blakus iepludinātajiem imigrantiem, bet gan viņu elektorāts.
Ass
A
Kapec cien. "Diena" ta necepas par notikumiem mūsu valsti?Kapec Latvijas masu medijs neaizstāvēja savus lasītājus kad tika paaugstinātas pensijas,slēgtas skolas,samazināta medicīnas aprūpe utt?Ka intereses isti pārstāv sis Latvijas medijs? No kura pirksta diena izzida to statistiku?Diena joprojām aizstāv nelikumīgu masu demonstrāciju rīkotāju un nemieru kūdītāju ,ko Latvijas likumdošana saka par to?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits