Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Putins parakstījis konstitūcijas grozījumus

Krievijas prezidents Vladimirs Putins sestdien parakstījis konstitūcijas grozījumus, kas cita starpā ļaus viņam kandidēt uz vēl diviem pilnvaru termiņiem valsts galvas amatā.

Kremlis jau publicējis 68 lapaspuses garo parakstīto likumu savā oficiālajā tīmekļa vietnē.

Tagad likums tiks nodots izvērtēšanai Konstitucionālajai tiesai, kurai savs lēmums jāpieņem nedēļas laikā, bet pēc tam to paredzēts nodot apstiprināšanai tautas nobalsošanā.

Kremlis par tautas nobalsošanas datumu izraudzījies 22.aprīli, un Krievijas parlamenta augšpalātas - Federācijas padomes - priekšsēdētāja Valentīna Matvijenko sestdien paziņojusi, ka balsojumam "jānotiek, par spīti dažādiem satraukumiem par koronavīrusu".

Pēdējo nedēļu laikā izskanējuši pieņēmumi, ka varasiestādes varētu organizēt balsošanu arī internetā, un opozīcija jau norādījusi, ka tas būtu drošākais veids, kā režīms varētu falsificēt balsošanas rezultātus.

67 gadus vecais Putins, kurš prezidenta un premjerministra amatos atradies pie varas Krievijā divas desmitgades, janvārī ierosināja plašas konstitucionālās reformas, bet tobrīd noliedza, ka to mērķis ir nodrošināt viņam iespēju palikt pie varas pēc 2024.gada.

Taču otrdien Valentīna Tereškova, viena no parlamenta deputātēm, kas pārstāv valdošo partiju, ierosināja konstitūcijas grozījumu, kas paredz dzēst līdzšinējos Putina pilnvaru termiņus un sākt to uzskaiti no jauna.

Trešdien Krievijas parlamenta apakšpalāta - Valsts dome - trešajā un galīgajā lasījumā apstiprināja šo un citus konstitūcijas grozījumus. Tikai dažas stundas vēlāk likumprojektu atbalstīja arī Federācijas padome.

Top komentāri

Vecsčekists
V
Putinam patiesībā nav izvēles. Ja viņš atteiksies turpināt iesākto spēlīti, tad kādu rītu var pamosties miris.
>:-)
&
Ave xyilo ! Brežņeva laiku tipa stagnācija VER. 2.0.2.0 ARKĀJĀMPAPRIEKŠU. FINAL. ☠.
leļļu teātris
l
Diktators Pūķins tēlo, ka viņam būtu likumīgi, demokratiski ievēlēta "valdība". Nekas Impērijas pārvaldē nav mainījies kopš Ivana Briesmīgā laikiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits