Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Putins piekāpjas - sievietes varēs pensionēties ātrāk

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš, Krievijas iedzīvotājiem paužot neapmierinātību ar iecerēto pensionēšanās vecuma palielināšanu, pieredzējis lielāko popularitātes kritumu pēdējo četru gadu laikā, piekāpies un paziņojis, ka pensionēšanās vecuma kāpums sievietēm nebūs tik straujš, kā tas sākotnēji plānots, ziņo The Moscow Times.

Šovasar Krievijas valdība paziņoja par plāniem paaugstināt pensionēšanās vecumu - vīriešiem no 60 uz 65 gadiem, bet sievietēm no 55 uz 63. Šis paziņojums Krievijas sabiedrībā tika uzņemts visai kritiski, un deva stimulu Putina pretiniekiem. Īpaši zīmīgi, ka tādējādi vairāk nekā 40% Krievijā dzīvojošo vīriešu pensijas vecumu nekad tā arī nesasniegtu - ANO un Pasaules Bankas dati liecina, ka vīriešiem vidējais prognozētais mūža ilgums Krievijā ir vien 63 gadi.

Trešdien Putins paziņoja par nelielu piekāpšanos Kremļa plānos, proti, sievietēm pensionēšanās vecums būs nevis 63, bet 60, tomēr vīriešiem paliks spēkā plānotā 65 gadu robeža. Sievietes, kurām ir trīs bērni, varēs doties pensijā 57 gadu vecumā, bet piecu un vairāk bērnu mātes jau 50 gadu vecumā, ja vēlēsies, varēs doties atpūtā.

"Mūsu valstī ir īpaša, uzmanīga attieksmes pret sievietēm," televīzijas uzrunā sacīja Putins. "Tādēļ es domāju, ka mums vajag samazināt piedāvāto pensionēšanās vecumu sievietēm no 8 uz 5 gadiem."

Tomēr viņš norādīja, ka kavēties ar izmaiņām nedrīkst, citādāk valsts cietīs no smagām ekonomiskām un sociālām sekām. 

Viņa piedāvājumi tiks iekļauti likumprojektā pēc iespējas ātrāk. Viņš arī sola pārejas laika mīkstinājumus tiem, kuri ir uz pensionēšanās robežas pēc vecajiem standartiem. 

Laikraksts Diena jau iepriekš vēstīja, ka pensiju reforma būtiski sadusmojusi krievus un apdraud Kremļa komfortu. Diena rakstīja: "Lai gan Krievijas prezidents Vladimirs Putins ļoti strikti norobežojies no pensiju reformas, sociologi konstatējuši, ka pensionēšanās vecuma paaugstināšana negatīvi ietekmējusi arī viņa augstās popularitātes reitingu."

 

Top komentāri

Margarita
M
Nevis "ātrāk", bet gan "agrāk".
Daudzbērnu mātēm stipri labāk
D
Daudzbērnu mātēm Krievija piedāvā daudz labākus nosacījumus, nekā Latvija
Janka Pipars
J
Krievi plāno izdarīt to ko LV nagu maucēji sen ir izdarījuši. Un daudzbērnu māmiņas var tikai pasapņot par kādām priekšrocībām
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits