Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Putins sola Sočos vienlīdzīgu attieksmi pret visiem sportistiem

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien paziņojis, ka neviens sportists nesaskarsies ar diskrimināciju ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos.

Putins pagājušajā gadā izpelnījās plašu kritiku Rietumos, parakstot likumprojektu, kas aizliedz homoseksuālisma propagandu nepilngadīgo vidū.

Kritiķi apgalvo, ka jaunais likums ierobežo vārda un pulcēšanās brīvību un saistībā ar šo likumu vairākkārt izskanējuši aicinājumi boikotēt Soču olimpiskās spēles.

Uzrunā jaunajiem vēstniekiem akreditācijas ceremonijā Kremlī Putins solīja, ka visi sportisti olimpiskajās spēlēs saņems vienlīdzīgu attieksmi.

"Olimpiskās spēles notiks saskaņā ar Olimpisko hartu, bez jebkādas diskriminācijas (..). Krievija, protams, uzmundrinās savus sportistus, bet mēs vēlam veiksmi viesiem," paziņoja Putins.

2014.gada ziemas olimpiskās spēles Sočos norisināsies no 7.februāra līdz 23.februārim.

Olimpiāde būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas, un Putins, acīmredzot, apņēmies to izmantot, lai parādītu pasaulei Krievijas moderno seju.

Cenšoties uzlabot valsts tēlu cilvēktiesību jomā, Putins ir mazinājis noteiktos ierobežojumus protestiem Sočos, atbrīvojis ieslodzītās pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieces un bijušo Krievijas naftas magnātu Mihailu Hodorkovski.

"Es esmu pārliecināts, ka olimpiāde satuvinās valstis un palīdzēs stiprināt draudzību, uzticību un partnerattiecības visā pasaulē," norādīja Putins.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nav komentējusi Krievijas geju propagandas aizliegumu, bet daļa cilvēktiesību aktīvistu cer, ka Olimpiāde tiks izmantota kā platforma protestiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits