Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Putins turējis Jeļcinu «zelta būrī»

Krievijas prezidents Boriss Jeļcins pēc aiziešanas no amata faktiski dzīvojis «zelta būrī», jo Kremlis noklausījās viņa telefonsarunas un ierobežoja tikšanos ar cilvēkiem. Šādu apgalvojumu savā grāmatā izteicis bijušais Krievijas premjers Mihails Kasjanovs, kurš asi kritizē B.Jeļcina pēcteci Vladimiru Putinu. Fragmenti no grāmatas, ko M.Kasjanovs sarakstījis kopā ar žurnālistu Jevgeņiju Kiseļovu, publicēti opozīcijas izdevumā The New Times.


1999.gada 31.decembrī pirmais Krievijas prezidents B.Jeļcins atkāpās no amata un uzticēja valsts vadību savam pēctecim V.Putinam. M.Kasjanovs apgalvo, ka bijušais VDK virsnieks V.Putins rūpīgi uzmanījis B.Jeļcinu un ierobežojis viņa dzīvi. B.Jeļcins žēlojies, ka kāds noklausās viņa telefonsarunas un mudinājis M.Kasjanovu pēc katras sarunas mainīt telefonu.


B.Jeļcins bija ļoti sarūgtināts, ka 2006.gadā V.Putins piespieda viņu svinēt 75 gadu jubileju Kremlī, nevis brīvā gaisotnē. M.Kasjanovs atceras, ka B.Jeļcins viņam piezvanījis un teicis: «Mihail Mihailovič, jūs gribējāt pārcelt savu atvaļinājumu, lai ierastos uz manu dzimšanas dienu. Nevajag mainīt plānus. Atpūšaties. Putins nolēmis visu rīkot Kremlī. Jūs taču esat gudrs cilvēks, jūs visu saprotat…»


M.Kasjanovs raksta: «Manuprāt, toreiz viņš skaidri saprata, ka dzīvo kā gūsteknis zelta būrī. Šī fakta apzināšanās viņam neapšaubāmi bija traģēdija.» M.Kasjanovs spriež, ka B.Jeļcins bija neapmierināts ar sava pēcteča darbību un demokrātijas vājināšanu. «Viņš saprata, ka viss, kas likts uz demokrātiskas sabiedrības veidošanas altāra, tiek sagrauts, un to dara cilvēks, kura nākšanu pie varas viņš pats nodrošināja. Viņam bija ļoti smagi vilties cilvēkā,» secina M.Kasjanovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits