Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Reuters: Saūda Arābija piedāvā Krievijai izdevīgu darījumu par atteikšanos no Sīrijas atbalstīšanas

Saūda Arābija piedāvājusi garantijas Krievijai enerģētiskajā sfērā un izdevīgus ieroču kontraktus apmaiņā pret Maskavas atteikšanos no Damaskas atbalstīšanas ANO Drošības Padomē, vēsta agentūra Reuters, atsaucoties uz vārdā neminētiem informācijas avotiem.

Kā liecina aģentūras rīcībā esošā informācija, piedāvājumi izteikti Saūda Arābijas prinča Bandara nesenās neoficiālās vizītes laikā Maskavā. Princis, kurš karalistē ir atbildīgs par slepenajiem dienestiem un ārpolitiku, risinājis sarunas ar Krievijas augstāko vadību, kuru laikā izteikts iespējamā darījuma priekšlikums.

Saūda Arābija ir gatava iegādāties Krievijas ieročus par 15 miljardiem ASV dolāru un garantēt, ka caur Sīriju netiks būvēti gāzes vadi uz Eiropu, kas iedragātu Krievijas pozīcijas Eiropas tirgū. Apmaiņā pret to Maskava aicināta nebloķēt ANO rezolūcijas, kas skar konfliktu Sīrijā.

Reuters informācijas avots Sīrijā izteicies, ka princis Bandars sarunu laikā centies mazināt divas galvenās Krievijas bažas – par islāma ekstrēmisma iespējamo uzplaukumu Sīrijā opozīcijas uzvaras gadījumā, kā arī par cauruļvadu būvniecību no Persijas līča arābu valstīm uz Eiropu.

Kā apgalvo Reuters, sākotnēji sarunas bijušas smagas, jo Maskava nevēlējās pārdot savu pēdējo sabiedroto Tuvajos Austrumos pat par ļoti izdevīgiem līgumiem, tomēr beigās abas puses atradušas „saskarsmes punktus”. „Saūda Arābijas delegācija atstāja Maskavu lieliskā garastāvoklī,” aģentūrai izteicies kāds vārdā neminēts Libānas politiķis, „ar plašiem sakariem El-Rijādā”. Nedz Saūda Arābijas, nedz Krievijas varas iestādes nav komentējušās šo Reuters informāciju.

Jāatgādina, ka 2008. gadā Krievija un Saūda Arābija parafēja līgumu par 150 tanku T-90, kā arī par 100 helikopteru Mi-17 un Mi-35 piegādi pēdējai, tomēr neskaidru iemeslu dēļ šis kontrakts tā arī netika izpildīts.

Saūda Arābija Sīrijas konfliktā atbalsta tā dēvētos nemierniekus, savukārt Krievija palīdz Bašara Asada valdībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits